Ruşii au descoperit elixirul vieţii într-o bacterie. Ne-ar putea SALVA?

Ruşii au descoperit elixirul vieţii într-o bacterie. Ne-ar putea SALVA?

O bacterie care are vârsta de 3,5 milioane de ani, descoperită în permafrostul din Siberia, ar putea fi utilizată pentru a creşte longevitatea oamenilor şi pentru a stimula sistemul imunitar, informează dailymail.co.uk.

Oamenii au visat dintotdeauna la o poţiune magică, la un fel de „elixir al vieţii”, care să le garanteze o tinereţe veşnică. Recent, cercetătorii ruşi au anunţat că au obţinut progrese importante într-un studiu ce vizează adaptarea unei bacterii „eterne”, ce are vârsta de 3,5 milioane de ani, denumită Bacillus F, cu scopul de a ameliora longevitatea oamenilor.

Ei au anunţat că au secvenţiat ADN-ul acestei bacterii imune la frig şi încearcă să identifice acele gene care i-au asigurat o supravieţuire extraordinar de îndelungată în permafrostul din Siberia.

Testele realizate deja pe organisme vii, în special pe celule sangvine umane, şoareci, musculiţe de oţet şi cereale, au arătat, fără excepţii, un impact pozitiv.

Ne puteți urmări și pe Google News

Profesorul Serghei Petrov, cercetător la Centrul Ştiinţific Tyumen, a declarat: „În toate aceste experimente, Bacillus F a stimulat creşterea şi întărirea sistemului imunitar. Experimentele pe eritrocite şi leucocite umane au generat la rândul lor rezultate foarte optimiste”.

Bacteria respectivă a fost descoperită în 2009 de Anatoli Bruşkov, cercetător la Universitatea de Stat din Moscova. Bacillus F era captivă într-un strat străvechi de permafrost, aflat într-un sit cunoscut sub denumirea Muntele Mamuţilor din Republica Saha – Iakuţia – cea mai mare regiune administrativă din Siberia. Bacterii similare au fost descoperite de cercetătorul Vladimir Repin în creierul unui exemplar de mamut lânos, al cărui cadavru s-a conservat până în zilele noastre în permafrostul siberian.