Evenimentul Zilei > Actualitate > RUSIA sperie Europa. Cum arată fortăreaţa zburătoare care ghidează spre ţinte rachetele ruseşti | FOTO
RUSIA sperie Europa. Cum arată fortăreaţa zburătoare care ghidează spre ţinte rachetele ruseşti | FOTO

RUSIA sperie Europa. Cum arată fortăreaţa zburătoare care ghidează spre ţinte rachetele ruseşti | FOTO

Il-976 SKIP este un avion rusesc de avertizare timpurie, control, comandă și supraveghere a spațiului aerian, însă asta nu e totul.

  PIVOTUL din coasta RUSIEI. Ce fac TRUPELE SPECIALE georgiene pentru a speria Moscova | GALERIE FOTO 

Atunci când rachetele balistice şi de croazieră sunt testate, experţii military trebuie să îmbunătăţească performanţele sistemelor electronice care le operează. Nu este o misiune simplă. Dacă ceva nu merge conform planului, racheta nu poate ateriza ca un avion, ci se prăbuşeşte, caz în care inginerii ar trebui să cerceteze resturile dispozitivului pentru a afla motivul prăbuşirii.


  RUSIA vs. EUROPA, 1-0. Ce s-a întâmplat la primul ZBOR al avionului supersonic rusesc Tu-144 | GALERIE FOTODin acelaşi motiv, un laborator de culegere a datelor nu poate fi montat pe o rachetă. Dacă racheta explodează, toate datele sunt pierdute. Racheta nu poate fi echipată decât cu un transmiţător, iar operaţiunile sistemului de operare pot fi înregistrate din punct de vedere telemetric.

Staţiile aflate la sol, precum şi avioanele special sunt utilizate pentru a recepta astfel de date.

Un astfel de avion este Il-976 SKIP, care a fost proiectat în anii ’80 şi reprezintă un hibrid între Il-76 MD şi A-50.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, cum arată fortăreaţa zburătoare care ghidează spre ţinte rachetele ruseşti.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.