Evenimentul Zilei > Actualitate > PIVOTUL din coasta RUSIEI. Ce fac TRUPELE SPECIALE georgiene pentru a speria Moscova | GALERIE FOTO
PIVOTUL din coasta RUSIEI. Ce fac TRUPELE SPECIALE georgiene pentru a speria Moscova | GALERIE FOTO

PIVOTUL din coasta RUSIEI. Ce fac TRUPELE SPECIALE georgiene pentru a speria Moscova | GALERIE FOTO

Pe 7 august 2008 a izbucnit primul război european al secolului XXI: Războiul Ruso-Georgian.

  RUSIA vs. EUROPA, 1-0. Ce s-a întâmplat la primul ZBOR al avionului supersonic rusesc Tu-144 | GALERIE FOTO 

Războiul a început ca urmare a unei operațiuni militare lansate de către forțele georgiene contra regimului separatist oset.

Rusia ripostează o zi mai târziu, iar conflictul a durat până la 12 august. În urma conflcitului armat, Osetia de Sud a fost recunoscută ca entitate statală de către Moscova, iar Georgia a pierdut de facto controlul asupra acestei regiuni.


  BLINDATELE americane au ajuns în Letonia. Sunt adulate şi HUIDUITE. Cum arată o demonstraţie cu ţinta spre Moscova | FOTO 

Razboiul din august 2008, izbucnit cu o zi înainte de debutul Jocurilor Olimpice de la Beijing, a fost rezultatul politicii constante a Kremlinului de a enclaviza zone largi din fostele sale "colonii". Le-a încurajat economic, politic si military şi a negat continuu dreptul altor popoare de a se desprinde din bratele Moscovei.

În prezent, relaţiile dintre Moscova şi Tbilisi continuă să fie glaciale, iar Georgia este privită atât de Kremlin, cât şi de Europa ca fiind un adevărat pivot în coasta Rusiei.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, cum se antrenează trupele special georgiene. Imaginile sunt fascinante!

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: