Evenimentul Zilei > International > Rusia şi-a mobilizat avioanele de luptă în Marea Neagră. News alert la MApN
Rusia şi-a mobilizat avioanele de luptă în Marea Neagră. News alert la MApN

Rusia şi-a mobilizat avioanele de luptă în Marea Neagră. News alert la MApN

Zgomotul rachetelor și al avioanelor de luptă s-a auzit în largul Crimeii, în Marea Neagră, înainte de parlamentarele de duminică din Ucraina

Moscova a organizat exerciţii cu tiruri cu rachete şi avioane de luptă în largul Crimeii (anexate) în Marea Neagră, cu numai câteva zile înaintea alegerilor legislative anticipate de duminică din Ucraina, susţinând că acestea au fost manevre planificate din timp, potrivit media ruse.

Echipajul de luptă al fregatei „Amiralul Makarov” a lovit cu succes o rachetă-ţintă (de tipul Progres) cu sistemul antirachetă Ştil în timpul unui exerciţiu desfăşurat în largul Crimeii, a anunţat vineri căpitanul de rangul II, Aleksei Rulev, şeful Departamentului de comunicare al Flotei Rusiei din Marea Neagră, citat de TASS, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, în exerciţii a fost implicat şi sistemul antirachetă de coastă „Utios”, care a avut drept sarcină să detecteze o grupare navală a unui inamic imaginar şi să o neutralizeze cu tiruri cu rachete.

Componentele operative ale fregatei „Amiralul Makarov” şi ale sistemului de coastă „Utios” au efectuat tiruri cu rachete. Am desfăşurat un exerciţiu comun al forţelor navale cu sistemul de rachete antinaval „Utios” (cu baza în silozuri) în apele Mării Negre”, a detaliat purtătorul de cuvânt citat.

Perimetrul de desfăşurare a exerciţiului a fost închis circulaţiei maritime, pentru securizarea respectivei zone în Marea Neagră fiind mobilizate 17 nave de luptă şi auxiliare, precum şi aviaţia militară maritimă.

În acelaşi timp, avioane de vânătoare şi de luptă Su-27 şi Su-30 din cadrul Districtului militar Sud au lansat rachete şi bombe asupra posturilor de comandă ale unui inamic imaginar în cadrul unui exerciţiu desfăşurat joi pe terenul de antrenamente Ciauda din Crimeea.