Evenimentul Zilei > International > Rusia vrea un regulament global pentru SECURITATEA CIBERNETICĂ
Rusia vrea un regulament global pentru SECURITATEA CIBERNETICĂ

Rusia vrea un regulament global pentru SECURITATEA CIBERNETICĂ

Nikolai Patrushev, secretarul Consiliului de securitate din Rusia, a declarat că Rusia solicită implementarea unor reguli legate de securitatea cibernetică.

”Suntem interesaţi de eleaborarea unor reguli comune de conduită în spaţiul informatic”, a declarat Nikolai Patrushev.

Secretarul Consiliului rus de securitate a mai spus că este posibil ca nu toate statele să fie de acord cu elaborarea acestor reguli.

”Consider că încă trebuie să întreprindem eforturi în acest domeniu pentru o anumită perioadă de timp. Ei vor ajunge la aceleaşi concluzii la care am ajuns şi noi pentru că este foarte dificil să asiguri securitate cibernetică pe cont propriu”, a adăugat acesta, lăsând să se înţeleagă că dacă celelalte state nu vor fi de acord, Rusia va începe să lucreze pe cont propriu.

Guvernele statelor ar trebui să îşi intensifice măsurile de protecţie pentru a putea contracara alte atacuri ce ar putea urma, scrie mediafax.ro.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: