Rusia se confruntă cu mari probleme din cauza sancțiunilor Occidentului. Producția de petrol a scăzut cu 9%

Rusia se confruntă cu mari probleme din cauza sancțiunilor Occidentului. Producția de petrol a scăzut cu 9% Sursa foto: Arhiva EVZ

Rusia pompează mai puțin petrol decât înainte de a invada Ucraina, potrivit imaginilor din satelit care măsoară arderea gazelor din câmpurile petroliere rusești.

Între 1 și 19 aprilie, producția de petrol din Rusia a scăzut în medie la 10,1 milioane de barili pe zi, mai puțin decât cele 11 milioane văzute în martie și cele 11,1 milioane văzute în februarie, potrivit datelor companiei de analiză OilX, împărtășite cu Insider. Scăderea dintre februarie și aprilie reprezintă o scădere de 9%.

OilX folosește imagini de la sateliții NASA pentru a urmări cantitatea de lumină emisă de platformele petroliere în timp ce acestea ard excesul de gaz natural. Emisiile de lumină mai scăzute indică faptul că se pompează mai puțin ulei și invers.

SUA au interzis importurile rusești de energie din cauza invaziei sale asupra Ucrainei, care a început pe 24 februarie. Uniunea Europeană, care se bazează foarte mult pe petrol și gaze rusești, nu a făcut același lucru, deși mai multe țări, inclusiv Germania, s-au angajat să elimine treptat utilizarea energiei rusești.

Producția de petrol din Rusia între 1 și 19 aprilie a fost cea mai scăzută din septembrie 2020, a spus OilX. Dacă producția de petrol din Rusia continuă să scadă la ritmul actual, producția medie pentru luna aprilie va fi de aproximativ 10 milioane de barili pe zi, a spus OilX.

Afaceri secrete cu Rusia

Exporturile rusești de petrol au scăzut cu 25% în săptămâna până pe 15 aprilie, veniturile din transporturile de țiței scăzând la 181 de milioane de dolari de la 240 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg, care a citat primul cifrele OilX.

Oleg Ustenko, principalul consilier economic al președintelui Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu pentru The Observer că Ucraina va trimite în judecată comercianții de petrol și gaze rusești. Anul trecut, Rusia a furnizat aproximativ o treime din gazul natural al UE și Regatului Unit, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie. Comisia Europeană a propus reducerea cererii UE de gaz rusesc cu două treimi înainte de sfârșitul anului 2022.

Wall Street Journal a raportat săptămâna trecută că Rusia transportă din ce în ce mai mult exporturi de petrol cu ​​etichete „destinație necunoscută”, ascunzând originea petrolului pentru cumpărătorii care doresc să continue să facă afaceri cu Moscova, potrivit Business Insider.

Ne puteți urmări și pe Google News