Rusia lui Putin și China comunistă, în spatele manifestațiilor antisemite din SUA și Europa

Rusia lui Putin și China comunistă, în spatele manifestațiilor antisemite din SUA și Europa Sursa Foto: Arhiva EVZ

Rusia lui Putin și China comunistă încearcă să manipuleze opinia publică din Occident și, prin influenceri pro-palestinieni, răspândesc informații false legate de războiul antiterorist din Gaza, care alimentează manifestațiile antisemite ale stângii din universitățile americane și Europa de Vest, au descoperit experții britanici.

Rusia și China, acuzate că răspândesc informații false legate de război

Responsabilii guvernamentali din Marea Britanie spun că Moscova și Beijingul au adoptat această strategie de manipulare. Conform acestora, cele două puteri folosesc influenceri pro-palestinieni pentru distribuirea informațiilor false.

SUA, Putin, Xi Jinping

Sursa foto: Twitter

De altfel, aceste date ajung la opinia publică prin intermediul unor conturi false. Recent, activitatea online a celor mai importanți influenceri a fost analizată de autorități.

Popularitatea influencerilor pro-palestinieni a crescut în ultimele luni

Investigațiile au arătat că nivelul de popularitate al acestor influenceri pro-palestinieni a crescut semnificativ în ultimele luni. Mai mult, autoritățile din Marea Britanie spun că mulți urmăritori ai acestora ar fi falși. Conform experților britanici, acest fenomen ar duce la amplificarea vocilor pro-palestiniene.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este clar că statele străine sunt angajate în încercarea de a manipula opinia publică prin distorsionarea modului în care interacționăm online. Acestea speră să destabilizeze și să submineze instituțiile noastre.”, a declarat o sursă guvernamentală.

Ministrul britanic al Apărării, îngrijorat de întărirea relației dintre Rusia și China

Grant Shapps s-a arătat îngrijorat de întărirea legăturilor diplomatice dintre cele două mari puteri. Conform acestuia, relația dintre preşedintele chinez Xi Jinping şi Vladimir Putin ar reprezenta o amenințare la adresa democrației.

Rusia, China

Putin și Xi Jinping. Sursa foto: Captură video

„Sunt extrem de îngrijorat de acest lucru, deoarece, amintiţi-vă, acestea sunt două ţări care nu cred în democraţie. Ei încearcă să-şi răspândească sistemul în restul lumii, trebuie să vedem şi să avem ochii larg deschişi că aceasta este o ameninţare directă pentru modul nostru de viaţă.”, a afirmat Shapps.

Joi, Putin și omologul său chinez au precizat că parteneriatul dintre cele două stare ajunge într-o ”nouă eră”.

„Este de importanță crucială ca relațiile dintre Rusia și China să nu fie oportuniste și să nu fie direcționate împotriva nimănui”, a declarat Vladimir Putin.