PUTIN nu se joacă! Primele imagini cu BESTIA NUCLEARĂ "Satan 2". Este de 2.000 de ori mai PUTERNICĂ decât bombele de la HIROSHIMA și NAGASAKI și poate RADE DE PE FAȚA PĂMÂNTULUI un stat de dimensiunile FRANȚEI! Când va fi LANSAT proiectilul

PUTIN nu se joacă! Primele imagini cu BESTIA NUCLEARĂ "Satan 2". Este de 2.000 de ori mai PUTERNICĂ decât bombele de la HIROSHIMA și NAGASAKI și poate RADE DE PE FAȚA PĂMÂNTULUI un stat de dimensiunile FRANȚEI! Când va fi LANSAT proiectilul

Rusia a dat publicității primele imagini cu racheta RS-28 Sarmat, sub numele de cod ”Satan 2”, despre care se scrie că poate rade de pe fața pământului un stat de dimensiunile Franței în numai câteva secunde și că, informează cotidianul The Independent, proiectilul nu poate fi detectat de sistemele radar.

Liderul rus, Vladimir Putin a hotărât să înlocuiască arsenalul armat al Rusiei, ce datează din 1974, cu arme de ultimă generație. Racheta ”Satan 2” este construită să poată transporta o încărcătură nucleară de 50 de megatone, adică – atenție – o valoare de 2.000 de ori mai puternică decât bombele de la Hiroshima și Nagasaki! Racheta are de asemenea în dotare și 16 focoase.

Decizia lui Putin vine în contextul în care guvernul rus a lansat un exercițiu național de apărare civilă pentru a avea siguranța că cetățenii ruși vor ști să reacționeze în eventualitatea unui atac nuclear din Occident.

Un post de știri sub conducerea Ministerului Apărării din Rusia avertizează că "schizofrenicii din America îşi pregătesc armele nucleare pentru a ataca Moscova".

Centrul balistic rus Makeev anunță că racheta are o rază de acțiune de 10.000 km, în care intră orașe precum Londra sau Paris.

Raza de acțiune a rachetelor va fi aproximativ aceeași, puterea distructivă va fi cam aceeași, (însă) fiabilitatea, flexibilitatea și încrederea (în capacitatea focoaselor de a-și atinge țintele) vor fi mult îmbunătățite', prin înlocuirea circuitelor electronice cu care era dotată versiunea anterioară, concepută în anii 1970, a explicat Robert Kelley, fost expert în arme nucleare în Departamentul Energiei al SUA, în prezent cercetător asociat la Institutul internațional pentru cercetări în domeniul păcii de la Stockholm.

Conform presei ruse, prima treaptă a rachetei PDU-99 a fost testată în august, iar un focos hipersonic ar fi fost testat în luna aprilie.

Noua versiune a rachetei Sarmat este prevăzută să intre în serviciu la sfârșitul anului viitor.

"Potrivit decretului guvernamental privind comanda publică de apărare pentru 2010 și perioada previzională 2012-2013, centrul Makeev a fost însărcinat să conceapă racheta de croazieră Sarmat [...] Acest complex strategic este conceput pentru a duce la îndeplinire cu eficiență obiectivele de descurajare nucleară ale forțelor strategice ruse. Raza de acțiune a rachetelor va fi aproximativ aceeași, puterea distructivă va fi cam aceeași, (însă) fiabilitatea, flexibilitatea și încrederea (în capacitatea focoaselor de a-și atinge țintele) vor fi mult îmbunătățite', prin înlocuirea circuitelor electronice cu care era dotată versiunea anterioară, concepută în anii 1970, a explicat Robert Kelley, fost expert în arme nucleare în Departamentul Energiei al SUA, în prezent cercetător asociat la Institutul internațional pentru cercetări în domeniul păcii de la Stockholm", arată un comunicat al centrului Makeev.

Ne puteți urmări și pe Google News