Rusia intră cu bocancii în mass-media din România. Posturile TV care au fost interzise de Putin

Rusia intră cu bocancii în mass-media din România. Posturile TV care au fost interzise de Putin Canale TV. Sursa: arhiva EVZ

Rusia a trecut la represalii după ce Uniunea Europeană a blocat accesul mai multor site-uri rusești de știri. Pe lista cu posturile interzise pe teritoriul Rusie se regăsesc și câteva posturi românești. Ministerul rus de Externe a mai anunțat că „dacă vor fi ridicate restricțiile asupra presei ruse, Moscova își va reconsidera decizia”.

Rusia intră cu bocancii în mass- media din România

Rusia a avertizat de mai multe ori că „hărțuirea motivată politic a jurnaliștilor autohtoni și interdicțiile nefondate asupra mass-media ruse în UE nu vor rămâne fără răspuns”. Iată că rușii s-au ținut de cuvânt și au pus interdicții mai multor canale de stiri din Europa, inclusiv României.

Mai exact, Rusia a interzis accesul pe teritoriul țării la un număr de 81 de site-uri media din Uniunea Europeană. Ministerul rus de Externe a comunicat că  „Rusia restricționează accesul la 81 de instituții media din Uniunea Europeană (UE) pe teritoriul său”.

În comunicatul Ministerului de Externe se mai precizează faptul că aceste decizii nu sunt altceva decât „contra-măsuri introduse asupra accesului de pe teritoriul rus la mijloacele de difuzare a mass-media din ţările membre ale UE”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un nou canal de televiziune apare în România. Va difuza în special filmeRusia. Sursa foto: Arhiva EVZ

Lista cu instituțiile media interzise în Rusia

Printre mass-media din Europa care nu va mai avea acces în Rusia se află: Spiegel, Zeit, Frankfurter Allgemeine Zeitung din Germania, El Pais din Spania, La Stampa, La Repubblica, RAI, Italia, France Presse, Radio France, Le Monde, Liberation, Franța și Politico și EUobserver paneuropean.

De cealaltă parte, pe lista neagră a UE, care au restricții de difuzare sunt: agenţia RIA Novosti, Izvestia şi Rossískaya Gazeta. Recent au fost restricționate și alte mass-media ruse în UE, acestea se află Rusia Today, care a fost acuzată că distribuie „propaganda și dezinformarea”.

Rusia restricționează trei canale TV din România

Pe lista neagră a Rusiei se află și trei canale TV din țara noastră:

  • Canal TV Pro TV International (sateliți „Eutelsat 16A -16 EST” și „Astra 5B - 31,5 EST”; site-uri: stirileprotv.ro, protv.ro);
  • Canal TV Digi24 (satelit „Eutelsat 16A - 16EST”; site-ul digi24.ro);
  • Canal TV B1TV (satelit „Astra 5B - 31,5 EST”; site-ul b1tv.ro), potrivit tass.com.