Evenimentul Zilei > Actualitate > Rusia ÎNGHEAŢĂ de SPAIMĂ nordul EUROPEI. Ce manevre fac BOMBARDIERELE ruseşti în zona arctică | VIDEO
Rusia ÎNGHEAŢĂ de SPAIMĂ nordul EUROPEI. Ce manevre fac BOMBARDIERELE ruseşti în zona arctică | VIDEO

Rusia ÎNGHEAŢĂ de SPAIMĂ nordul EUROPEI. Ce manevre fac BOMBARDIERELE ruseşti în zona arctică | VIDEO

În contextual tensiunilor dintre Rusia şi Occident, armata lui Vladimir Putin şi-a înmulţit numărul exerciţiilor militare, care au crescut în amploare şi diversitate.

  Armata lui Hitler a fost LOVITĂ de MOARTE. Ce s-a întâmplat cu 57.000 de PRIZONIERI germani în iulie 1944 | GALERIE FOTO 

Tu-160 Blackjack este un bombardier strategic supersonic rusesc şi pare un vârf de lance al aviaţiei ruse. Moscova dispune de câteva astfel de bombardiere însă doar cinci dintre ele sunt apte pentru misiuni militare şi unul singur a fost modernizat, conform Business Insider.

În 2013, două avioane Tu-160 au zburat către Venezuela şi Nicaragua, după un zbor de 13 ore deasupra Pacificului. În timpul zborului de întoarcere la baza Engels din Rusia, cele două bombardiere, care au avut nevoie de alimentare cu combustibil deasupra Mării Norvegiei, au intrat în spaţiul aerian Columbian şi au fost interceptate de două avioane columbiene de vânătoare timp de 5 minute.

Aflaţi, din fimul de mai jos, ce manevre fac bombardierele stategice ruseşti în zona arctică.


  775 de oameni UCIŞI, într-o singură fotografie. Cum arătau LUNETISTELE MORTALE ale armatei SOVIETICE | FOTO