Un raport al unui serviviu de informații scoate la iveală un adevăr șocant.
Rusia dezvoltă arme nucleare teribile, susțin spionii unei țări din NATO. Un raport de evaluare a riscurilor de securitate vorbește despre arme nucleare subacvatice.
Industria militară din Rusia dezvoltă noi tipuri puternice de arme nucleare, care nu pot fi cuprinse în cadrul tratatelor existente de control al armelor, potrivit unui nou raport al serviciilor de informații norvegiene, citat de IntelNews.
Rusia dezvoltă arme nucleare teribile!
Raportul, publicat luni de Serviciul de Informații Norvegian (NIS), vine în urma unei prelungiri în ultimul moment a tratatului de reducere a armelor nucleare START între Statele Unite și Rusia. Pe 3 februarie, cu doar câteva zile înainte de expirarea sa oficială, Washingtonul și Moscova au anunțat o prelungire de urgență a tratatului, care va dura acum până în februarie 2026.
Însă, potrivit Focus 2021, evaluarea anuală a Serviciul de Informații Norvegian a provocărilor de securitate în curs, tratatul START este insuficient pentru a acoperi unele dintre noile arme nucleare care sunt dezvoltate de Forțele Armate Ruse.
Într-un interviu acordat The Barents Observer, directorului Serviciul de Informații Norvegian, viceamiralul Nils Andreas Stensønes (foto), a avertizat că, printre alte schimbări notabile, noile arme nucleare rusești „zboară la altitudine foarte mică sau merg pe sub apă”. Acest lucru le face extrem de dificil de detectate de sistemele de apărare antirachetă existente, a mai spus directorului Serviciul de Informații Norvegian, viceamiralul Nils Andreas Stensønes.
Rusia dezvoltă arme nucleare teribile
Raportul Serviciului de Informații Norvegian menționează că noile arme nucleare rusești nu sunt încă operaționale. Cu toate acestea, armata rusă le testează și le dezvoltă în prezent în baze militare situate în nordul Rusiei, dintre care unele sunt situate în apropierea teritoriului norvegian.
Printre aceste arme se numără Poseidon, care este descris ca o „mega-dronă subacvatică alimentată nuclear, cu vârf nuclear”.
O altă preocupare pentru Serviciul de Informații Norvegian este Burevestnik, o rachetă de croazieră cu propulsie nucleară, despre care se spune că are o acoperire globală și se spune că ar putea sustrage sistemele de apărare antirachetă existente.
Norvegia este membru al Alianței Nord-Atlantice (NATO) de la crearea alianței militare, adică din 1949.