Evenimentul Zilei > International > Rusia CONTRAATACĂ. Un OFICIAL al Moscovei aruncă IPOTEZA INCENDIARĂ în CAZUL SPIONULUI OTRĂVIT: Marea Britanie, în spatele ATACULUI?
Rusia CONTRAATACĂ. Un OFICIAL al Moscovei aruncă IPOTEZA INCENDIARĂ în CAZUL SPIONULUI OTRĂVIT: Marea Britanie, în spatele ATACULUI?

Rusia CONTRAATACĂ. Un OFICIAL al Moscovei aruncă IPOTEZA INCENDIARĂ în CAZUL SPIONULUI OTRĂVIT: Marea Britanie, în spatele ATACULUI?

Tensiunile dintre Rusia și Marea Britanie continuă să crească, din cauza atacului de la începutul lunii martie asupra agentului dublu Serghei Skripal, care a pornit un lung șir de acuzații și condamnări diplomatice între cele două state. După expulzarea unor diplomați ruși, considerați de Marea Britanie „agenți operativi”, Moscova răspunde dur, spunând că există o posibilitate cam Londra să fi „orchestrat atacul asupra unui cetățean rus”, după care să dea vina pe Kremlin.

Un oficial al Ministerului de Externe din Rusia, Vladimir Yamakov, a spus că una din teoriile care ar putea explica atacul asupra lui Skripal și a fiicei sale din 4 martie este că autoritățile britanice „chiar dacă direct sau indirect – nu acuz pe nimeni – au orchestrat un atac asupra unui cetățean rus”.

 

Discuția demnitarului cu ambasadorii străini, care a avut loc miercuri, la Moscova, a fost întreruptă de diplomatul britanic Emma Nottingham, care a afirmat că a existat „un baraj de distorsiune și dezinformare”, dar și „o folosire ilegală de forță împotriva Marii Britanii”.

Serghei Skripal (66 de ani) şi fiica sa Iulia (33 de ani) au fost găsiţi, la data de 4 martie, în stare inconştientă pe o bancă lângă un centru comercial din Salisbury şi de atunci se află în stare critică.

De atunci, tensiunile au fost într-o continuă creștere între Rusia și Marea Britanie, în timp ce anchetatorii din insule încearcă să determine cine este vinovat pentru această faptă.