Evenimentul Zilei > Actualitate > RUSIA a inaugurat propriul PENTAGON. Imaginile care pun Occidentul pe gânduri | FOTO
RUSIA a inaugurat propriul PENTAGON. Imaginile care pun Occidentul pe gânduri | FOTO

RUSIA a inaugurat propriul PENTAGON. Imaginile care pun Occidentul pe gânduri | FOTO

Fiecare ţară are „Pentagonul” ei, iar cel al Rusiei, denumit Centrul Naţional pentru Control şi Apărare arată fabulos.

  Spaima Europei zace în PARCĂRI, după blocuri. Ce au făcut ruşii cu avioanele militare | GALERIE FOTO 

Noul Centru a fost lansat de ruşi la sfârşitul anului 2014. Rolul său este cel de a monitoriza ameninţările la adresa securităţii naţionale pe timp de pace şi de a prelua controlul asupra întregii ţări în cazul unui război, conform RT.

Complexul este puternic fortificat şi include câteva buncăre imense, un centru foarte performant de prelucrare a datelor, rute secrete de transport pentru evacuări de urgenţă şi un helipad.

“Crearea NDCC a fost unul dintre cele mai mari proiecte militare din ultimii ani. Cea mai apropiată analogie în trecut în privinţa funcţiilor şi sarcinilor a fost Comandamentul Suprem între 1941-1945, care a centralizat toate controalele asupra aparatului militar şi economia naţiunii în interes de război”, a declarat general-locotenent Mihail Mizintsev, şeful NDCC, într-un interviu pentru Lenta.ru, conform sursei citate.

Mai mult decât atât, Centrul include şi o curte acoperită, destinată evenimentelor publice ale “Pentagonului” rusesc, iar imaginile din GALERIA FOTO de mai sus, realizate în locul respectiv, sunt fascinante.


  Elementul-CHEIE. Cum arată avionul pe care s-ar baza RUSIA dacă ar ATACA Europa | FOTOPublicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: