"Pe Bucureşti – Otopeni, suntem în situaţia în care am avea o soluţie adevărată: să facem metroul Gara de Nord – Otopeni. Eu cred că ne va ieşi în următoarea lună toată documentaţia necesară, mai ales că există şi proiectul. Şi, de asemenea, depoul de la Străuleşti… Acolo va fi o parcare imensă. Depoul acela este făcut, numai că e apă. Să finalizăm acea lucrare şi atunci şi cel care vine în Bucureşti poate să-şi lase maşina acolo şi are acces la tot metroul bucureştean. În Master Plan este trecută şi calea ferată, dar pe colaborarea cu Japonia avem un proiect pentru finanţare. Eu cred că acel proiect va rezolva parte din probleme. Este exact ca şi proiectele critice pe care le-am identificat în urma discuţiilor publice", a explicat ministrul Transporturilor. 

Întrebat dacă această linie de metrou va fi finalizată până în 2020, când capitala României va găzdui meciuri din turneul final al Campionatului European, Ioan Rus a răspuns: ''Depinde de cât de nemţi reuşim să fim". 

Bucureştiul a fost inclus printre cele 13 oraşe care vor găzdui meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din anul 2020, a anunţat, în septembrie 2014, Uniunea Europeană de Fotbal.