Evenimentul Zilei > Politica > ALERTĂ: RUPTURĂ DIPLOMATICĂ ROMÂNIA – STATELE UNITE. Ambasadorul SUA, certat că o ajută pe Kovesi fără perdea
ALERTĂ: RUPTURĂ DIPLOMATICĂ ROMÂNIA – STATELE UNITE. Ambasadorul SUA, certat că o ajută pe Kovesi fără perdea

ALERTĂ: RUPTURĂ DIPLOMATICĂ ROMÂNIA – STATELE UNITE. Ambasadorul SUA, certat că o ajută pe Kovesi fără perdea

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, i-a cerut ambasadorului SUA în România, în cadrul unei întâlniri cu uşile închise, să nu mai transmită mesaje prin presă, după ce Hans Klemm a spus că Statele Unite o susţin "ferm" pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, iar afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă nu trebuie să primească "mare atenţie".

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit vineri pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm.

"În cadrul discuțiilor, ministrul afacerilor externe a argumentat ferm necesitatea unui dialog direct al Ambasadei SUA, şi nu prin intermediul mass-media, cu Ministerul Afacerilor Externe şi autorităţile guvernamentale, în conformitate cu spiritul relaţiilor de parteneriat strategic, cu respectarea standardelor şi practicilor diplomatice", se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Solicitarea lui Meleşcanu reprezintă o atenţionare la adresa ambasadorului SUA, după ce Klemm a vorbit, într-un interviu pentru News.ro, despre Sebastian Ghiţă, lupta anticorupţie şi DNA.

"Statele Unite o susţin ferm pe Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al DNA şi toate instituţiile de luptă împotriva corupţiei din România. Activitatea lor este vitală pentru viitorul României. În ce îl priveşte pe Sebastian Ghiţă, ca regulă generală, nu acordăm prea mare atenţie acuzaţiilor nefondate făcute de persoane care fug de justiţie", a spus ambasadorul SUA în interviul citat.

"Statele Unite şi partenerii internaţionali ai României se aşteaptă ca preşedintele, prim-ministrul, Parlamentul şi sistemul judiciar să colaboreze în scopul comun al eliminării corupţiei din România", a mai spus Hans Klemm, cu trimitere directă la Guvern.