Tensiunile au izbucnit din cauza faptului că există informații conform cărora Liviu Dragnea vrea să o scoată vinovată pentru evenimentele din 10 august pe Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, iar Firea se opune acestei mutări.

”Înțeleg curiozitatea presei și este normal, dar din respect pentru bucurești și pentru colegii din PSD nu voi comenta aceste lucruri sub cupola Primăriei Capitalei.

Chiar dacă ar fi anumite lucruri de spus și sunt lucruri de spus, le voi afirma într-un cadru statutar, în cadrul partidului, pentru că sunt lucruri de spus și colegilor mei din PSD (…) Este atât de ușor să jignești și să denigrezi, încât cred că este nevoie de oameni responsabili pentru a nu extrapola această situație.

Cât privește anumite inadvertențe cu privire la anumite afirmații ale doamnei prefect și a unor reprezenanți ai MAI, este o anchetă în curs și orice declarație ar fi de prisos. Ancheta va lămuri toate aceste aspecte (…)Cunosc anumite lucruri, dar nu pot să le exprim public.  Pot să vă spun cu notă personală: în general nu mă înconjor de oameni care mint. ”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a precizat că noaptea de 10 august a fost una grea și ”nu este o fericire” să se întâmple astfel de evenimente în orașul pe care îl conduce.

”Doamna prefect nu m-a informat cu cele ce se întâmplau în aceea dată. Nici nu aveam calitatea de a fi informată, pentru că prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, deci al doamnei prim-ministru, dar am discutat cu domnul viceprimar, pentru că eram într-o deplasare externă, iar dumnealui mi-a spus că este la dispoziția celor care asigură ordinea publică cu orice au nevoie.

M-am interesat și eu, la fel ca și dumneavoastră, era firesc. Să nu credeți că am dormit liniștită în aceea noapte, chiar dacă nu eram în țară. Nu este deloc o fericire pentru un primar general să se întâmple astfel de lucruri în orașul pe care îl conduce. E o durere, a fost un moment foarte greu, foarte complicat și sper să fi învățat ceva din toate aceste evenimente”, a declarat Gabriela Firea.