Evenimentul Zilei > Horoscop > Runele și Calea Lactee. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Runele și Calea Lactee. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Runele și Calea Lactee. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ești în criză de timp fie că ești la distracția de weekend, fie că ești în vacanță, sau acasă, după sfatul înțeleptului de serviciu, Herr Johannis. Nu promite nimic, nu poți să ajungi în două locuri în același timp.

Dar nu despre asta doream să vă povestesc, dragi lupi, padawani și hobbiți. Ci, despre rune. M-ați întrebat mai demult, ați revenit, și iată acum răspunsul public.

Runele sunt un alfabet nordic. Dar, nu numai. Vikingii dădeau runelor un dublu sens. De ”secret, mister”, dar și de ”șoaptă, murmur, comunicare”. Găsim aici ideea ”verbului creator” comună multor religii și credințe, puterea ”numelui” și misterul și forța cuvântului scris.

Runele au fost folosite, de foarte timpuriu, ca oracol. În varianta modernă sunt un set de 24 de pietre, sau bucăți de lemn, înscrise, fiecare, cu câte un simbol, o literă, adică o rună. Se bucură de mare popularitate în Nordul Europei, dar și în Brazilia, Japonia, Africa și America. Cu toate că oracolul runelor a fost interzis prin bulă papală în anul 1639. Dar, cui îi pasă, nu era obligatoriu dacă ești papă să fii și inteligent! Se vede cu ochiul liber și în prezent.

Pentru că în oracolul runelor este vorba de imaginație și inteligență. Lucruri interzise în dictaturile religioase, sau civile.

Spuneam că un set modern de rune se prezintă ca un set de 24 de pietre sau bucăți mici de lemn, la care se adaugă o rună mută, fără simbol, numită Wyrd. Sunt puse într-un săculeț elegant de catifea. Îți pui o întrebare, se extrage o rună, sau mai multe, depinde de sistem, și, pe baza unui tabel, se face interpretarea.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE