Rugăciunea pe care să o spui în Postul Crăciunului. Cei care o rostesc primesc ajutor divin

Sursa foto:Dreamstime.com

Postul Crăciunului este una dintre cele mai importante perioade pentru creștinii ortodocși. De el sunt legate multe superstiții, tradiții dar și semnificații religioase. În cele 40 de zile credincioșii se roagă și respectă regulile date de Biserică. Este și o rugăciune specială rostită în acest post pentru a primi ajutor divin.

Postul Crăciunului durează 40 de zile, perioadă în care creștinii respectă regulile date de Biserică. În cele șase săptămâni nu se consumă produse din carne, lactate sau ouă, dar mai sunt și alte restricții alimentare.

În 2023, perioada de post începe miercuri, 15 noiembrie și ține până în 24 decembrie inclusiv. În cele 40 de zile credincioșii se pregătesc pentru marea sărbătoare a Nașterii lui Hristos. Postul Crăciunului aminteşte de patriarhii şi drepţii Vechiului Testament, care au petrecut timp îndelungat în post şi rugăciune, în aşteptarea venirii lui Mesia.

Creștinii se roagă pentru ajutor divin

Creștinii nu se pregătesc pentru Nașterea Domnului Hristos doar abținându-se de la alimentele de dulce. Cele 40 de zile sunt destinate postului și rugăciunii pentru curățarea atât trupească cât și sufletească. Mulți credincioși rostesc o rugăciune specială, pe care o consideră făcătoare de minuni. Ea este tămăduitoare de boli trupești și sufletești dacă o rostești cât mai des în Postul Crăciunului.

Această rugăciune aduce celui care o rostește ajutor divin. Pe lângă rugă, este bine ca în casă să fie aprinsă și o candelă, pentru a avea parte de ocrotire din partea forțelor cerești.

Rugăciunea pe care să o spui cât mai des în Postul Crăciunului

Rugăciune rostită pentru ajutor divin. Sursa foto: 145922585 © Thai Noipho | Dreamstime.com

Rugăciune pentru Postul Crăciunului. „Doamne, Iisuse Hristoase, Dumne­zeul nostru, Care ai plâns pentru La­zăr și lacrimi de întristare și de mi­lostivire ai vărsat pentru dânsul, primește lacrimile mele. Cu patimile Tale, vindecă patimile mele. Cu rănile Tale, tămăduiește rănile mele.

Cu Sân­gele Tău, curățește sângele meu și ames­tecă în trupul meu mireasma tru­pului Tău cel de viață făcător. Preasfintele Tale mâini, piro­nite de cei fără de lege pe Cruce, să mă tragă spre Tine din prăpastia pierzării, precum a făgăduit preasfântă gu­ra Ta.

Fața Ta, cea batjocorită cu păl­muiri și cu scuipări, să umple de stră­lucire fața mea cea întinată în fă­rădelegi. Duhul Tău, pe care l-ai în­cre­dințat Tatălui când erai pe Cruce, să mă povățuiască spre Tine, prin ha­rul Tău.

Tatăl, Care Te-a născut din sânurile Sale fără de ani și mai înainte de veci, să înnoiască în mine închipuirea icoanei Tale. Te-am părăsit, Doam­ne; să nu mă părăsești. Am ieșit de la Tine; ieși în căutarea mea. Du-mă la pășunea Ta cea duhov­nicească.

Strălu­cirea Ta este mângâierea și odihna celor ce s-au ostenit pentru Tine în ne­cazuri și în toate felurile de chinuri. Acestei străluciri mă învrednicește și pe mine, nevrednicul, cu harul și cu iubirea de oameni a Mântuitorului nos­tru Iisus Hristos, în vecii vecilor. Amin.”

Această rugăciune trebuie rostită cât mai des în Postul Crăciunului pentru a primi ajutor divin. Ea este considerată și tămăduitoare de boli trupești sau sufletești.

Cuvinte rostite pentru iertarea păcatelor, în Postul Crăciunului

Duhovnicii ne învață că este bine să ne rugăm în fiecare zi, mai ales în perioada postului. Astfel, oamenii intră în contact cu Dumnezeu și au parte de ajutor divin și de iertarea păcatelor. Rugăciunea de mai jos se rostește în Postul Crăciunului și se spune despre ea că are puterea de aduce iertarea greșelilor noastre.

„Dumnezeul nostru, nădejdea tutu­­ror marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârgu­ință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păca­telor noas­tre, spre omorârea patimilor și biru­­ință asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngro­pân­du-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună ­plă­cere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre.

Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hris­toase, Dum­­­ne­­zeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bu­nului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”.