Cum se spală corect rufele. Trucuri utile pentru mașina de spălat

Cât detergent lichid se pune la o spălare. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Deși pare simplu, spălatul la mașină se poate transforma într-o corvoadă, dacă nu sunt respectate câteva reguli simple, menite să redea prospețimea hainelor.

Pentru a nu deteriora hainele și pentru a evita defectarea mașinii, este esențial să ținem cont de capacitatea mașinii de spălat. Astfel, cantitatea de haine care urmează să fie spălată nu trebuie să fie foarte mare. Una dintre cele mai frecvente erori atunci când vine vorba despre spălatul rufelor la mașină este încărcătura prea mare.

Ce să nu faci niciodată atunci când speli rufe

De asemenea, înaînte de a porni mașina de spălat, este recomandat să curățăm și periem hainele. Acest „truc” ferește mașina de bacterii, care se pot depozita tot pe rufe, la finalul programului de spălat.

Alegerea eronată a  detergentului se poate transforma va însemna pete pe haine. Prin urmare, detergentul lichid este indicat pentru o cantitate mare de haine. În caz contrar, în interior rămâne umiditate care creează mediul perfect pentru formarea mucegaiului. De aceea, se recomandă să lăsăm ușa întredeschisă timp de 15-20 de minute după ce s-a încheiat programul de spălat rufe.

Nu pune detergentul direct în cuvă. Cum se folosește balsamul de rufe

Cum speli rufele la mașină corect. Sursă foto: Pixabay

Adăugarea detergentului direct în cuvă este greșită, deoarece mașina este concepută într-un anumit fel: eliberează detergentul la momentul potrivit, conform programului setat. Dacă  această etapă este încălcată, detergentul din cuvă poate pur și simplu să nu se dizolve și va lăsa urme inestitice pe haine.

Deși avem impresia că balsamul de rufe redă prospețimea hainelor, este complet greșit ca acestea să fie folosit la fiecare spălat.

Balsamul  nu contribuie la o mai bună curățare a hainelor.  Dimpotrivă, este un fel de îmbâcsire cu substanțe chimice. Mai mult, și mașina se murdărește: din cauza  compoziției specifice, balsamul poate duce la apariția mucegaiului și poate înfunda țevile, notează nonsapeviche.it. 

Mașina de spălat are nevoie de curățare specială. Oțetul poate fi de mare ajutor

Curățarea mașinii de spălat ajută la prospețimea hainelor și, nu în ultimul rând, la menținerea acesteia în stare bună de funcționare. Chiar dacă sunt produse speciale pe care le poți folosi pentru curățarea mașinii de spălat gospodinele se pot baza pe oțet. În combinație cu bicarbonatul de sodiu, oțetul folosit î ajută și la reducerea factorului „alergie”, nu poluează și are efect detartrant asupra calcarului care se formează în țevi.