Evenimentul Zilei > Politica > Rovana Plumb: Liberalii cerşesc declanşarea crizei politice ca urmare a demisiei premierului
Rovana Plumb: Liberalii cerşesc declanşarea crizei politice ca urmare a demisiei premierului

Rovana Plumb: Liberalii cerşesc declanşarea crizei politice ca urmare a demisiei premierului

Liberalii "cerşesc" declanşarea crizei politice, care s-ar putea manifesta ca urmare a demisiei premierului Victor Ponta, a declarat duminică preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb.

"Doresc sa le transmit celor din PNL că sunt ultimii oameni care au legitimitatea să ceară demisia premierului şi a Guvernului. Practic, cei din PNL cerşesc declanşarea crizei politice. În momentul de faţă nu avem criză politică. Criza politică s-ar declanşa ca urmare a demisiei premierului, lucru care nu trebuie să se întâmple", a spus Rovana Plumb, citată Agerpres.

Ea a menţionat că liberalii nu au spus despre faptul că preşedintele Klaus Iohannis a candidat având un dosar pe rolul instanţei.

"Cei din PNL să nu uite că nu au spus şi nu spun nimic despre faptul că preşedintele Iohannis a candidat având un dosar pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, faptul că Traian Băsescu s-a adăpostit zece ani în spatele unor dosare penale prin funcţia ocupată şi iubeşte justiţia doar atunci când nu se leagă de Elena Udrea, faptul că domnul Cătălin Predoiu, pe care îl propun premier cei din PNL, este cercetat în 'Gala Bute', şi-a adus partenerii de afaceri în Guvern, faptul că Atanasiu şi Gorghiu, care a ieşit astăzi din nou la declaraţii, ar trebui să dea explicaţii despre contractele cu Electrica", a menţionat Rovana Plumb.

Ea a declarat că liberalii vor să se dărâme un Guvern legitim şi o majoritate votată de oameni, să se renunţe la un program politic votat şi să se accepte un nou Guvern condus de PNL, pentru ca abia apoi Victor Ponta să se ducă în faţa procurorilor şi să îşi demonstreze nevinovăţia.

"Nu este normal ca într-o ţară civilizată să i se ceară să plece din funcţie pentru o problemă în legătură cu care Ponta nu şi-a expus punctul de vedere. Vom încerca să ţinem cele două planuri separat – guvernarea, majoritatea, lucrurile politice separat de subiectul juridic. Ponta nu trebuie să îşi dea demisia pentru a îşi demonstra apoi nevinovăţia, pentru că ştim clar că pe PNL nu îl interesează dacă Ponta este vinovat sau nu, îi interesează doar efectul politic, să dea jos un Guvern şi o majoritate votate de oameni pentru a pune în loc un om care să le servească interesele", a afirmat Rovana Plumb.

În altă ordine de idei, ea şi-a exprimat convingerea că fiecare membru din majoritatea parlamentară aflată la putere "are conştiinţa faptului" că trebuie asigurată stabilitate în ţară.

"Sunt convinsă că fiecare membru din majoritatea parlamentară la putere are conştiinţa faptului că trebuie să asigurăm stabilitate în România şi ne bazăm pe această majoritate, care până în acest moment nu a demonstrat decât că este stabilă, lucru care se va întâmpla şi în continuare şi vom vedea acest lucru la dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură", a adăugat Rovana Plumb.