Ronaldo, umilit de turci la el acasă

Ronaldo, umilit de turci la el acasă

Portugalia a pierdut lamentabil, scor 1-3, în ultimul meci de pregătire pentru Euro 2012.

Echipa naţională de fotbal a Portugaliei va merge la turneul final al Campionatului European din Polonia şi Ucraina cu moralul la pământ.

Lusitanii, cu Cristiano Ronaldo titular, s-au făcut de râs la Lisabona, pe "Estadio Da Luz", în faţa Turciei, formaţie care nu este calificată la Euro 2012, dar care va da piept cu România în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2014. "Ienicerii" au evoluat curajos şi au deschis scorul prin Umut Bulut, omul formaţiei franceze Toulouse. Acelaşi Bulut a profitat de o mare eroare a defensivei portugheze, care a comis gafă după gafă, şi a dublat avantajul oaspeţilor. Selecţionata antrenată de Paulo Bento a replicat cu furie: Nani a redus din handicap, iar Cristiano Ronaldo a ratat un penalty, parat de Volkan. Scorul final a fost stabilit de un autogol marcat de Pepe, fundaşul formaţiei Real Madrid, iar lusitanii au părăsit terenul în huiduielile fanilor. Portugalia nu convinsese nici în precedentul meci de pregătire, când a încheiat la egalitate, scor 0-0, cu modesta Macedonia. Cristiano Ronaldo şi compania vor debuta la Euro 2012 împotriva puternicei selecţionate a Germaniei.

"Trebuie să nu ne pierdem speranţa. Rezultatul a fost foarte nedrept. De obicei, după o înfrângere, ai sentimentul că totul a mers prost. În acest meci, au fost multe lucruri care nu au funcţionat, dar am făcut şi paşi în direcţia corectă", a declarat, după meci, selecţionerul Bento.

Ne puteți urmări și pe Google News

Azi, cu patru zile înaintea startului Euro 2012, lotul lusitan va pleca spre Opalenica, orăşelul polonez unde şi-au stabilit cartierul general pe timpul turneului final.