Fostul star al fotbalului mondial, brazilianul Ronaldinho, încarcerat de mai bine de o lună în Paraguay pentru că a folosit un pașaport fals, este acum în arest la domiciliu într-un hotel din Asuncion, după ce a achitat o cauțiune de 1,6 milioane de dolari (1,46 milioane de euro), a anunțat marți judecătorul responsabil de dosar, conform 7sur7.be.

Fostul atacant al echipelor Paris Saint-Germain şi FC Barcelona a sosit în cursul serii de marţi la hotelul de lux Palmaroga, situat pe bulevardul Palma din capitala paraguayană. Ronaldinho şi fratele său au fost conduşi la hotel de două patrule de poliţie.

„Am primit asigurări din partea conducerii hotelului că ei vor rămâne sub supraveghere acolo, pe cheltuiala lor”, a precizat magistratul.

Ronaldinho, câştigătorul Balonului de Aur din 2005, se afla în închisoare, împreună cu fratele său, începând din 6 martie, după ce au fost acuzaţi că au utilizat paşapoarte false la intrarea lor în Paraguay.

Campionul mondial din 2002 şi fratele său au călătorit în Paraguay pe 4 martie pentru a promova o carte şi pentru a participa la diferite acţiuni caritabile, la iniţiativa fundaţiei Fraternidad Angelical, care sprijină copiii săraci. Cei doi au fost arestaţi în cursul aceleiaşi zile, după ce poliţiştii şi-au dat seama că au intrat în ţară cu paşapoarte false, acuzaţie negată însă de brazilieni. Potrivit lui Sergio Queiroz, avocatul brazilian al lui Ronaldinho, paşapoartele au fost oferite de fundaţie lui Ronaldinho pentru ”a facilita posibilitatea de a face afaceri” în Paraguay.

Judecătorul de caz a refuzat la momentul respectiv cererea privind arestul la domiciliu şi a ordonat ca brazilienii să rămână la închisoare până la finalizarea anchetei poliţiei, argumentând că există riscul ca cei doi să părăsească ţara.

Ronaldinho (40 ani), care a jucat în cariera lui la cluburi precum Atletico Mineiro, Flamengo, Barcelona, Milan şi Paris Saint-Germain, şi-a încheiat cariera profesionistă în 2015. El a fost ales cel mai bun fotbalist al anilor 2004 şi 2005 de către FIFA, a cucerit titlul mondial cu Brazilia în 2002 şi Liga Campionilor cu FC Barcelona în 2006.