Romprest, firma aflată în război cu Clotilde Armand, a câștigat contractul de curățenie a Arenei Naționale

Romprest, firma aflată în război cu Clotilde Armand, a câștigat contractul de curățenie a Arenei Naționale Arena Națională. Sursa foto: arhivă EVZ

Arena Națională va fi curățată de firma Romprest Service, după ce Primăria Municipiului București a contractat încă din 1 iulie servicii de curățenie interioară și exterioară a stadionului. Firma de salubritate s-a aflat pentru o lungă perioadă în neînțelegeri cu edilul sectorului 1, Clotide Armand, ceea ce a făcut ca anul trecut, pe străzile din Capitală, să se formeze munți de gunoaie.

Romprest a câștigat atribuirea contractului pentru Arena Națională în urma unei licitații deschise la care s-au înscris alți șase ofertanți.

Potrivit unui anunț de atribuire publicat pe SEAP, Primăria Capitalei preciza, încă din 20 februarie 2022, că vrea să contracteze servicii de curățenie interioară și exterioară, dar și pentru spațiile verzi, de la Arena Națională, care să fie prestate pentru 8 luni, în cursul acestui an, cu posibilitatea prelungirii cu încă patru luni, în cursul anului viitor. Contractul se ridică la suma de aproximativ 500 de mii de euro.

La momentul neînțelegerilor dintre Clotide Armand și Romprest, Nicușor Dan a recunoscut că primarul sectorului 1 al Capitalei face un abuz refuzând colaborarea cu această firmă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce servicii va presta Romprest

Serviciile care trebuie prestate de cei de la Romprest „trebuie să fie la cele mai înalte standarde de calitate, cu echipamente adecvate, cu personal calificat, instruit și responsabil, în vederea asigurării unui spațiu adecvat și propriu pentru desfășurarea diferitelor evenimente”, se arată în documentația de atribuire a serviciilor, potrivit jurnalul.ro.

Se vor presta servicii de întreținere și curățenie în grupurile sanitare, în ascensoare, în birouri, cabinete medicale, vestiare, loja VIP, terase VIP, Foayer VIP, chioșcuri, restaurant, săli de ședințe, în zona de presă, gradene și în parcarea subterană. Contractul mai include și „servicii de curățenie cu alpiniști utilitari, colectarea deșeurilor, transportul și depozitarea acestora în depozite autorizate”.

Stadionul Arena Națională are o capacitate de 55.000 de locuri, dispuse pe două tribune, două peluze, lojă, are spații pentru presă, vestiare, chioșcuri, toalete și o parcare subterană cu o capacitate de 190 de locuri. Stadionul dispune de 94 de căi de acces, de 49 de scări de evacuare, patru lifturi, patru rampe de acces, 133 de toalete, iar la etajul al doilea există inelul de distribuție a circulației pentru persoane.