Evenimentul Zilei > Actualitate > România, campioană europeană la minifotbal!
România, campioană europeană la minifotbal!

România, campioană europeană la minifotbal!

Naţionala de minifotbal a României a cucerit al treilea titlu european, ieri, la Chişinău.

Turneul final s-a disputat în centrul capitalei Republicii Moldova, pe un teren special amenajat chiar în Piaţa Operei Naţionale.

"Echipa României a făcut istorie aici, în Republica Moldova, pentru că am devenit pentru a treia oara consecutiv campioni europeni, o performanţă care cred că va fi imposibil de egalat vreodată", a spus Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Europene de Minifotbal, dar şi al Federaţiei de Minifotbal din România.

Turneul a reunit cele mai bune 16 echipe de minifotbal din Europa, printre care Anglia, Germania, Turcia, Italia, Kazahstan, Cehia, Muntenegru şi multe altele. România a avut un parcurs dificil, dar a crescut de la meci la meci şi a reuşit o finală de vis, în care a câştigat absolut meritat meciul cu Muntenegru.

"Cea mai grea partidă a fost cea cu Moldova, din sferturile de finală, când ştiind că trebuie să câştigăm ca să mergem mai departe, ne părea rau că trebuie să învingem echipa Moldovei", a declarat Tiberiu Lajos, fostul arbitru international care are acum trei trofee împreună cu echipa României de minifotbal, în calitate de antrenor. Meciul cu gazdele a fost un adevărat spectacol din toate punctele de vedere, mii de basarabeni susţinând deopotrivă echipa Moldovei, dar şi pe cea a României.

Braşoveanul Adrian Călugăreanu a fost desemnat cel mai bun jucător al competiţiei.

Minifotbalul este o disciplina dedicată exclusiv amatorilor, în campionatele locale din Romania activând peste 35.000 de jucători legitimaţi, tineri şi mai puţin tineri, printre care şi mulţi foşti divizionari A, ca şi membri ai echipei naţionale de fotbal a României. Pe plan continental, minifotbalul este practicat de peste 600.000 de jucatori.  

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News