Evenimentul Zilei > Justitie > Romeo și Julieta de Cluj! Fiica unui procuror s-a căsătorit cu fiul unui inculpat
Romeo și Julieta de Cluj! Fiica unui procuror s-a căsătorit cu fiul unui inculpat

Romeo și Julieta de Cluj! Fiica unui procuror s-a căsătorit cu fiul unui inculpat

Justiția din Cluj are au dosar incendiar pe rolul Parchetului Curții de Apel. Doi tineri care s-au căsătorit au reușit să schimbe procedura după ce toți procurorii au refuzat să mai intre în dosar întrucât au participat la nunta tinerilor însurăței, cei doi miri, erau fiica unuia dintre procurorii de la Parcheetul Curții de Apel Cluj și mirele, este fiul unui inculpat într-un dosar aflat în investigarea magistraților.

Ziardecluj.ro, citat de clujust.ro a arătat, la începutul lunii, că Parchetul Curții de Apel Cluj a cerut strămutarea dosarului penal de la Tribunalul Sălaj, în care este inculpat și primarul din Șimleu Silvaniei, Septimiu Țurcaș, după ce toți procurorii de la Parchetul județean Sălaj s-au abținut să mai intre în ședințele de judecată ale procesului din cauză că au participat la nunta dintre fiica prim-procurorului Crin Bologa și fiul primarului Țurcaș.

”În cursul judecăţii, la data de 19.08.2017, a intervenit un eveniment obiectiv, respectiv căsătoria dintre fiica unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj şi fiul unuia dintre inculpaţii din dosarul mai sus menţionat (Ţ.S.). La eveniment au participat toţi procurorii încadraţi  în acel moment la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Urmare a acestui eveniment, în conformitate cu dispoziţiile Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor (art.9 alin.2,art.11 alin.2 şi art.23 ) o serie de procurori din cadrul acestei unităţi de parchet au formulat cereri de abţinere în cauză, adresate direct instanţei de judecată. Cererile au fost admise, în considerarea existenţei cazului de abţinere prev.de art.64 lit.f  C.pr.pen.

Din considerentele încheierilor date deja cu privire la aceste cereri de abţinere a rezultat  că procurorii trebuie să se abţină de la orice act care ar putea crea fie şi doar o aparenţă de imparţialitate şi conflict între interesele lor şi cele generale ale societăţii, motiv pentru care, conform adresei din 29.09.2017 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, toţi procurorii de la această unitate au exprimat acelaşi punct de vedere, respectiv că susţin aceleaşi motive de abţinere cu privire la o eventuală desemnare în cauză pentru reprezentarea intereselor Ministerului Public la judecata acestui dosar.

În acest context s-a apreciat la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj că singurul remediu este strămutarea cauzei”, scriu cei de la clujust.ro.