Românii, tot mai interesaţi să adopte un copil

Românii, tot mai interesaţi să adopte un copil

Noua lege a adopţiilor, intrată în vigoare în urmă cu câteva săptămâni an, a dus la uşurarea procedurilor şi la scurtarea termenelor de aşteptare. Astfel, tot mai mulţi români se arată intersaţi să adopte un copil.

"S-a mărit numărul de cereri din partea familiilor raportat şi la faptul că, anterior intrării în vigoare a legii, familiile au aşteptat intrarea noii legi şi în acea perioadă nu am avut cereri atât de multe. Acum curg cererile. De asemenea, ne solicită telefonic sau prin mail informaţii familii de cetăţeni români din străini, raportat la faptul că se permite, de acum înainte, adopţia internaţională realizată de către cetăţenii români cu domiciliul în străinătate şi evident îşi manifestă interesul",  a precizat, în acest sens, şefa Serviciului "Alternative de tip familial" din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Timiş, Alina Maier, conform RRA.

În Timiş, de la începutul acestui an, au fost depuse 26 de cereri de atestare pentru adopţie, în condiţiile în care, pe tot parcursul anului trecut, aproximativ 50 de copii orfani sau abandonaţi de părinţi şi-au găsit o familie.

Datorită îmbunătăţirii legislaţiei tot mai mulţi copii vor fi declaraţi adoptabili, între care unii îşi vor putea găsi o familie de la vârste fragede, aşa cum îşi doresc cele mai multe cupluri care s-au hotărât să adopte. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Copiii pot refuza adopţia!
  • LEGEA ADOPŢIEI SE SCHIMBĂ. Copiii vor fi repatizaţi de un soft care verifică compatibilitatea
  • VIAŢA CRUNTĂ DIN ORFELINATELE ROMÂNEŞTI: Jumătate dintre copii nu merg la şcoală, sunt bătuţi şi dorm câte doi într-un pat