Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii preferă vacanțele exotice. Care sunt destinațiile cele mai căutate
Românii preferă vacanțele exotice. Care sunt destinațiile cele mai căutate

Românii preferă vacanțele exotice. Care sunt destinațiile cele mai căutate

Românii preferă vacanțele exotice în această perioadă, cele mai căutate fiind Republica Dominicană, Maldive și Egipt, conform informațiilor furnizate de agențiile de turism.

Românii preferă vacanțele exotice. Republica Dominicană, Maldive şi Egipt sunt cele mai căutate destinaţii turistice în această primăvară. Turiștii români solicită agențiilor de turism organizarea unor vacanțe în destinații exotice. Una dintre cele mai căutate destinații este Republica Domnicană, unde merg, săptămânal, în jur de 300 de turiști.

„Am prelungit zborurile directe către Republica Dominicană până în luna mai pentru a acoperi cererea tot mai mare. Peste 300 de turişti zboară săptămânal din România către această destinaţie. Sunt încurajaţi atât de preţurile foarte bune, cât şi de faptul că nu este necesar testul PCR nici la plecare, nici la sosire. Și nu se impune carantina. Cazurile de COVID-19 sunt mult mai puţine raportat la cele din România, de aici şi absenţa restricţiilor. Astfel că toată lumea se poate bucura în siguranţă de vacanţă, fără nicio grijă”, a afirmat Alexandru Mărginean, director general Karpaten Turism.

Potrivit unui comunicat de presă, Egiptul este printre cele mai bine vândute destinaţii în această perioadă.

„Avem programate până la 10 zboruri săptămânale către staţiunile de la Marea Roşie, atât din Bucureşti, cât şi din Iaşi, Cluj şi Timişoara în perioada februarie – mai 2021”, a mai spus Alexandru Mărginean.

Românii preferă vacanțele exotice

Potrivit sursei citate, o altă destinație foarte accesată este Maldive. Aceasta chiar dacă țara se află pe lista ţărilor din zona galbenă. Charterele sunt rezervate în totalitate până la finalul lunii martie, iar orice loc eliberat se ocupă aproape imediat.

„Am avut foarte puţine anulări, sub 2-3%, după ce insulele Maldive au intrat pe lista galbenă. Turiştii au aşteptat un an pentru a se bucura de o vacanţă la plajă şi foarte puţini sunt dispuşi să renunţe. Cu atât mai mult cu cât lista galbenă se actualizează frecvent şi e posibil ca situaţia actuală să se schimbe oricând. Primim în continuare foarte multe solicitări pentru această destinaţie, graţie zborurilor directe şi a pachetelor de cazare variate, mult mai accesibile decât în trecut”, a mai precizat directorul Karpaten Turism.

Vacanțe în Kenya

Totodată, una dintre destinaţiile inedite ale primăverii este Kenya. Zborul charter durează 7 ore şi este operat cu o aeronavă de tip Airbus A330-200. Aceasta permite zboruri fără escală pe distanţe lungi.

„Este o destinaţie potrivită pentru orice vârstă, indiferent că îţi doreşti să stai la plajă sau să porneşti în safari. Cel mai solicitat pachet turistic este cel care combină 2 nopţi de safari cu 5 nopţi la plajă. Prețul pornește de la 1.500 de euro/ persoană. Pentru cei care-şi doresc doar relaxare, pachetul de 7 nopţi la plajă, all inclusive, zbor charter şi transferuri incluse începe de la 999 euro/ persoană”, se arată în comunicat.

Pachete turistice atractive la Târgul de primăvară

Turiștii își pot achiziționa vacanțe pentru anul în curs, la Târgul de Turism online, care se desfăşoară în perioada 15 – 21 februarie. Prețurile sunt, în unele cazuri, reduse până la 65%.

Turiştii care îşi rezervă vacanţa de vară pe durata Târgului de Turism se bucură de mai multe facilităţi. Este vorba de reduceri semnificative şi există posibilitatea rambursării avansului în cazul în care intervin restricţii de călătorie.

Karpaten Turism este una dintre cele mai mari agenţii turoperatoare din România, specializată în organizarea de pachete şi servicii turistice complexe, atât pe plan local, cât şi peste hotare.