Românii preferă să nu le fie furat votul, în loc să aleagă între Arafat şi Opriş

Românii preferă să nu le fie furat votul, în loc să aleagă între Arafat şi Opriş

Atacul isteric la adresa Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), declanşat de premier şi USL, nu are altă miză decât punerea sub control politic a procesului de transmitere a datelor electorale. În plus, şeful STS a reuşit în trecut să-i bage în sperieţi pe liderii PSD, când a propus un sistem sigur prin care votul multiplu să fie depistat în timp record.

Campioni ai turismului de alegeri, pe liderii PSD i-au trecut frisoane reci în 2009 când şeful  STS, Marcel Opriş, a venit cu un proiect prin care o sursă majoră a fraudelor electorale, votul multiplu, să fie eliminată. Într-un interviu acordat NewsIn în decembrie 2011, Opriş povestea cât de „şocaţi” au fost pesediştii în momentul în care li s-a făcut dovada că sistemul chiar funcţionează. "Sistemul pe care noi l-am propus ar fi avertizat din start. În momentul în care cineva se prezenta în secţia de vot, sistemul spunea dacă acesta a mai votat sau nu. Dacă nu mai votase, era invitat politicos să-şi vadă de treaba. În plus, acest sistem permitea ca imediat după numărarea voturilor şi întocmirea procesului-verbal acesta să fie transpus şi în forma electronică şi transmis aproape instantaneu la Biroul Electoral Judeţean sau Biroul Electoral Central, urmând ca ulterior când se venea cu procesul verbal scris, acesta doar să se confrunte cu cel electronic. Deci, practic, un rezultat provizoriu al alegerilor s-ar fi cunoscut in maximum o oră şi jumătate de la terminarea alegerilor. La acea vreme, Ministerul Internelor era condus de domnul Dan Nica, Ministerul Educaţiei de doamna Ecaterina Andronescu, Ministerul Comunicaţiilor de domnul Gabriel Sandu, STS era condus tot de mine, iar Autoritatea Electorală era condusă de domnul Octavian Opriş, ca să vedeţi filiaţia politică a celor care nu sunt militari. (...)

Noi am făcut o demonstraţie cu propunerea noastră. Demonstraţia a fost şocantă pentru cei prezenţi pentru că au văzut că se poate", îşi amintea şeful STS. De ce PSD a respins acest sistem în 2009 s-a văzut în timpul referendumului privind demiterea preşedintelui Băsescu. Pe 29 iulie 2012, ziua referendumului, numai în judeţul Olt s-a înregistrat un aflux masiv de turişti, peste 70.000, veniţi să viziteze căminele culturale şi să admire gâştele de pe marginea drumului. După ce au văzut toate aceste minuni locale, turiştii nu au uitat că au o datorie civică de îndeplinit, astfel încât şi-au exercitat dreptul de vot tocmai în comunele conduse de primari PSD. De exemplu,  în comuna Coloneşti, condusă de fiul celebrului deputat PSD Bulă, s-a înregistrat o prezenţă de peste 200%. Faptul că PSD a dezvoltat o obsesie faţă de STS s-a văzut şi din atacurile repetate la adresa lui Marcel Opriş, cel mai dur fiind al vicepremierului Dragnea, fără a mai pune la socoteală încercarea eşuată din vara lui 2012 de a-l demite. Proiectele lui Opriş sunt foarte periculoase, atacând tocmai baza partidului, „şoşonarii”, pe care i-ar lipsi de bucuria călătoriei prin ţară cu ştampila de votant pe post de bilet de autocar. Iar un instrument prin care se transmit datele electorale nu strică niciodată să stea la îndemână în sediul de campanie electorală. Aşa că PSD stătea la pândă, aşteptând momentul prielnic. Drama din Apuseni a fost pretextul perfect pentru declanşarea atacului. Cu un cinism care te face să te întrebi dacă există vreo urmă de umanitate sau conştiinţă la Victor Ponta,   tragedia a fost folosită pentru a regla în sfârşit conturile cu STS. Calculul a fost simplu:  victimele nu au fost depistate la timp pentru că a fost o treabă încurcată cu telefoanele, STS se ocupă de telefoane, iată responsabilul! Acestui amestec simplist de jumătăţi de adevăr i s-a adăugat şi nişte Raed Arafat pentru a-l face mestecabil,  după care toată această salată a fost scoasă la taraba Antena 3  pentru distribuţie în masă. „Cred că oamenii vor decide foarte clar în cine au mai mare încredere, în domnul Arafat sau în domnul Opriş”, a sintetizat apoi halucinant şeful PSD, Victor Ponta, noua teză propagandistică. Conform acestei logici, şi Guvernul ar trebui să fie trecut în subordinea Patriarhiei, până la urmă este “foarte clar” cum ar decide oamenii, “în cine au mai mare încredere”, în Victor Ponta sau în patriarhul Daniel. Dar raţiunea a dispărut de mult de la vârful Guvernului, totul fiind acum subsumat nevoii hrăpăreţe a premierului de a controla cât mai mult, de a acumula cât mai multă putere. Iar cum puterea stă în voturi, în special în controlul numărului acestora, Ponta şi PSD  nu-şi vor opri şenilele până când nu-şi vor pune steagul roşu şi deasupra STS. Este lesne de prevăzut cum vor arăta rezultatele alegerilor în viitor. CITEŞTE ŞI ALTE OPINII DE ACELAŞI AUTOR:

  • Delirul lui Victor Ponta are o explicaţie
  • PSD ne-o spune în faţă: Dacă vreţi salarii şi pensii, lăsaţi-ne să furăm
  • Manipulările primitive ale premierului Antena 3, Victor Ponta
  • Basca lordului Valeriu Zgonea
  • Pastorul diavolului, Gâdea, se pregăteşte de prezidenţiale
  • În ţara minunilor PSD
  • Cum am devenit trădător de patrie din cauza lui Bruce Lee
  • Cineva să ne scape de România

Ne puteți urmări și pe Google News