Românii, mai leneşi decât bulgarii. Vecinii inaugurează un nou tronson al autostrăzii Trakia

Românii, mai leneşi decât bulgarii. Vecinii inaugurează un nou tronson al autostrăzii Trakia

În numai câteva zile, bulgarii vor inaugura un nou tronson al autostrăzii Trakia, între Stara Zagora şi Nova Zagora.

În timp ce ministrul român al Transporturilor anunţă că deschiderea traficului pe autostrada Bucureşti-Ploieşti se amână, încă odată, vecinii bulgari se pregătesc de inaugurarea unui tronson finanţat de UE, cu o lungime de 115 kilometri. Acest proiect reprezintă finalizarea autostrăzii de legătură dintre capitala Sofia şi Burgas.

Suma totală investită în construirea autostrăzii Trakia este de 362,6 milioane de euro, din care 286,2 milioane de euro din Fondul European de Coeziune, prin care sunt finanţate în principal proiecte de infrastructură şi de mediu.

Noul tronson de autostradă din Bulgaria include 10 poduri, 19 pasaje şi trei treceri la nivel cu calea ferată. Şoferii care vor tranzita această autostradă nu vor fi plăti taxe.

Ne puteți urmări și pe Google News

La inaugurarea tronsonului, care va avea loc pe 1 iulie, vor participa Comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, şi premierul Boiko Borisov. Bulgarii sunt mândri de reuşita lor, întrucât îmbunătăţeşte semnificativ circulaţia pe reţeaua europeană rutieră din sud-estul Europei, legând şi porturile de la Marea Neagră de inima UE. CITIŢI ŞI:

  • Deschiderea circulaţiei pe autostrada Bucureşti-Ploieşti SE AMÂNĂ. AFLĂ până când