Evenimentul Zilei > Social > Românii i-au înfuriat pe englezi pentru că le fură crapii din bălți
Românii i-au înfuriat pe englezi pentru că le fură crapii din bălți

Românii i-au înfuriat pe englezi pentru că le fură crapii din bălți

O bandă de circa 20 de români, polonezi și bulgari pescuiesc ilegal din bălțile englezești care aparțin unor cluburi de pescuit sportiv exemplare care valorează mii de lire sterline.

Englezii sunt revoltați că românii mănâncă peștii prinși și nu îi aruncă înapoi în apă, așa cum cere Legea pescuitului sportiv, ignorând semnele puse în jurul bălților respective. Ce îi enervează și mai tare pe englezi e că pescarii ilegali se mai și mândresc cu capturile uriașe pe paginile lor de Facebook.

Administratorul „The Royal Forest of Dean Angling Club” spune că astfel de probleme au toate cluburile de pescuit din Anglia, iar în unele ocazii pescarii ilegali devin și violenți atunci când sunt prinși în fapt.

Captura de 2.000 de lire sterline

Într-o fotografie postată pe Facebook pe 9 iunie, un bărbat rânjește fericit având în față un șir de 8 pești mari, captură care este estimată de clubul păgubit la 2.000 de lire sterline. Adrian Lane, 55 de ani, administratorul bălții Lightmoor Pool din Cinderford, Gloucestershire, spune că mai mulți pescari amatori membri ai clubului său l-au recunoscut pe bărbat, pentru că vine des în zonă.

„De cinci ani avem problema aceasta, dar gradual s-a agravat. Am constatat că stocul de pește din baltă s-a redus. Acești români, dar și polonezi se mândresc cu capturile lor pe paginile de socializare”.

„Imediat ce am văzut fotografiile, am raportat poliției și acum problema e în mâinile lor. Dar avem de-a face cu astfel de hoți în fiecare zi și mereu le cerem să plece. A trebuit să înființăm patrule care să supravegheze balta 24 de ore din 24. Prindem astfel de hoți o dată sau de două ori pe săptămână. Mulți dintre ei sunt recidiviști”, a explicat acesta pentru DailyMail Online.

 

Fac chetă ca să repopuleze balta

Dl Lane spune însă ferm: „Costul înlocuirii peștilor este astronomic – crapul costă între 70 și 90 de lire sterline bucata. În imagine, omul prezintă opt crapi mari morți. Ca să înlocuim doar acești pești ne-ar costa peste 2.000 de lire sterline. Mă înfurie asta. Avem 200 de membri în clubul nostru care plătesc o taxă anuală de 35 de lire sterline ca să poată pescui sportiv. Este mai puțin de o liră pe săptămână ca să pescuiască – nu ieșim cu profituri, ci doar să acoperim costurile de întreținere din banii aceștia. Acum trebuie să strângem bani pentru a înlocui stocul de pește, deoarece atât de mulți au fost furați. Nu putem să-i lăsăm pe acești oameni să vină în apele noastre și să ne fure peștele. Dacă vrei să mănânci crap, îl poți cumpăra de pe raft în Morrisons!”, conchide bărbatul revoltat.