Evenimentul Zilei > International > Românii din „Inima” Europei, loviți crunt! Vor fi restricții mai severe. News Alert
Românii din „Inima” Europei, loviți crunt! Vor fi restricții mai severe. News Alert

Românii din „Inima” Europei, loviți crunt! Vor fi restricții mai severe. News Alert

Lovitură cruntă pentru „inima” Europei. Ca urmare a creșterii alarmante a numărului de noi infectări cu virusul chinezesc, autoritățile se gândesc la restricții mai severe.

Cancelarul german Angela Merkel şi vicecancelarul Olaf Scholz, ministru al finanţelor, i-au pregătit pe germani pentru eventuala înăsprire a actualului lockdown parţial, în perspectiva discuţiei cu şefii executivelor celor 16 landuri , prevăzută pentru miercuri, transmite DPA.

Restaurantele, barurile şi alte locuri publice din Germania au fost închise de la începutul lunii noiembrie şi au fost impuse măsuri de distanţare fizică mai stricte, pentru a limita numărul cazurilor de COVID-19, după o recrudescenţă a epidemiei în octombrie.

Angela Merkel a dorit să pună în practică restricții mai dure

„Cetăţenii ar trebui să primească un răspuns unificat, un răspuns comun de la guvernul federal şi guvernele landurilor. De fapt, ei au dreptul la asta. De această dată lucrăm din greu în această privinţă”, a subliniat Merkel.

La cea mai recentă întâlnire cu reprezentanţii landurilor, cancelarul Angela Merkel a dorit să pună în practică măsuri mai dure pentru a limita răspândirea pandemiei, dar nu a reuşit din cauza opoziţiei landurilor, care dispun de un grad ridicat de autonomie în elaborarea politicilor de sănătate.

Lupte de stradă la Berlin: Guvernul Merkel, acuzat de nazism COVID

În urmă cu câteva zile, poliția germană a folosit, la Berlin, tunuri de apă pentru a împrăștia o manifestație de protest față de restricțiile COVID.

Forțele de ordine au recurs la această măsură după ce miile de participanți au refuzat să poarte măști și să respecte distanța între ei, conform reglementărilor de pandemie COVID, scrie Associated Press.

În timp ce tunurile cu apă îi împroșcau pe manifestanții adunați în fața Porții Brandenburg, polițiști din forțele speciale anti-revoltă, costumați pentru intervenție, au intrat în mulțime, săltând unii dintre protestatari.

Manifestanții au răspuns cu torțe și fumigene, în timp ce scena ciocnirii era survolată de elicopterele poliției.

Și în alte părți din Germania au avut loc proteste similare, în timp ce Parlamentul a început dezbaterea pe marginea unui proiect de lege care va da guvenului dreptul de a emite restricții, cum ar fi regulile de distanțare fizică, obligativitatea purtării măștii în public, sau închiderea magazinelor sau altor obiective, pentru a încetini răspândirea coronavirusului.