Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii din diaspora au la dispoziţie 306 de secţii de votare pentru referendum
Românii din diaspora au la dispoziţie 306 de secţii de votare pentru referendum

Românii din diaspora au la dispoziţie 306 de secţii de votare pentru referendum

Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista cu secţiile de votare organizate în afara ţării pentru referendumul în care românii vor decide dacă îl mai vor sau nu pe Traian Băsescu preşedinte.

Lista conţine un număr de 306 de secţii de votare, cu 5 mai mult decât lista de secţii suplimentare stabilită în 18 iulie.

„În cuprinsul listei a fost operată o modificare la un număr de 7 secţii a căror locaţie a fost schimbată, ca urmare a lipsei acordului autorităţilor locale pentru organizarea unor secţii de votare", precizează MAE.

Lista finală este disponibilă pe pagina de internet a MAE, în secţiunea "Referendum 29 iulie 2012".

Cele mai multe secţii de votare pentru referendumul din 29 iulie în afara României vor fi în Italia – 54, pe doi fiind Spania, cu 46. În Republica Moldova vor fi 14 secţii, în SUA vor fi 24 de secţii (faţă de 21 secţii în 18 iulie), în Franţa – 10, în Marea Britanie – 8, în Germania – 5, în Austria – 5, în Canada – 4, în Grecia – 4, în Cipru – 3, în Turcia – 5 secţii de votare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.