Românii care stau la bloc trebuie să ştie asta! Este anunţul momentului. Sancțiuni colosale

Bloc. Sursa: Pixabay

Majoritatea românilor de la bloc s-au trezit inundați din cauza altor vecini. Conform legii, președintele Asociației de locatari poate intra în apartamentul unei persoane fără să primească acceptul. Dacă proprietarul nu primește administratorul pentru verificări se poate alege cu o amendă de 3.000 de lei.

Românii care stau la bloc se confruntă cu țevi sparte și inundații. Legea arată că președintele Asociației de locatari, administatorul sau persoana calificată să facă reparația, poate intra în apartament fără ca proprietarul să-și dea acordul. Se pot alege și cu sancțiuni colosale.

În cazul unui incident neplăcut, președintele Asociației de locatari, administratorul sau cel care este în măsură să facă reparația, poate intra în casa ta pentru a verifica apartamentul. Conform Legii nr. 196/2018, responsabilii blocului sunt nevoiți să analizeze inundația și să afle cum s-a produs accidentul. În cazul în care proprietarul apartamentului refuză accesul pentru reparații, acesta poate fi sancționat cu 3.000 de lei.

Sancțiuni colosale! Trebuie să respecți legea

Conform Legii nr. 196/2018, proprietarii care nu permit persoanelor abilitate să intre în apartament pentru lucrări de construcții și reparații sau în situații de urgență pot fi sancționați cu sume între 500 și 3.000 de lei. Amenda este dată de Poliția Locală, primari sau împuterniciții lor.

foto: pxhere.com

Proprietarul trebuie anunțat de acest control cu cel puțin 5 zile înainte. Dacă este vorba despre o urgență, administratorul va trimite un preaviz motivat, dar în termen de 24 de ore. Românii de la bloc pot fi amendați cu 3.000 de lei. În cel mai rău caz, aceștia vor fi nevoiți să răspundă civil și penal, dacă situația creată distruge liniștea celorlalți locatari din bloc.

Situația va fi analizată de responsabilii blocului, dar și de vecinii care au fost deranjați sau au avut de suferit din cauza inundației.

Conform aceleiași legi, Legii nr. 196/2018, în cazul unei inundații, proprietarul poate cere să fie despăgubit prin intermediul fondului de reparații de la Asociația de locatari. Acest fond pentru situații de urgență a fost gândit, conform legislației în vigoare. Dacă intervenția a fost făcută de o persoană fizică autorizată, dar s-au descoperit pagube, firma va fi nevoită să ofere bani, potrivit avocatnet.ro.