Evenimentul Zilei > Monden > Românii au făcut poze cu Dan Helciug, la X Factor din Marea Britanie
Românii au făcut poze cu Dan Helciug, la X Factor din Marea Britanie

Românii au făcut poze cu Dan Helciug, la X Factor din Marea Britanie

Cântărețul, ce participă la show-ul de talente din Marea Britanie, a povestit, pentru EVZ, tot ce s-a întâmplat, pas cu pas

Dan Helciug s-a hotărât să spargă barierele. Pentru a face un documentar, artistul a aplicat în urmă cu câteva luni la mai multe show-uri de talente din afara granițelor țării. „Am trimis înregistrări și CV la «The Voice», în SUA, la «X Factor» în Germania și la «X Factor» în Marea Britanie. Am primit OK-ul de la toate, dar nu am putut participa decât la «X Factor» în Marea Britanie deoarece am fost până la sfârșitul lunii trecute în «Ferma Vedetelor »”, a povestit artistul, pentru EVZ.
La începutul anului, „la un pahar de vin fiert”, Helciug s-a hotărât să facă un documentar despre cum e să participi la un concurs internațional gen «X-Factor » sau «The Voice». A aplicat online, alături de un fost coleg de facultate, actorul Ionuț Negrișanu (director adjunct la Teatrul Muzical Nae Leonard, din Galați) și, în luna mai, au zburat la Londra. Audițiile s-au dat pe Wembley Arena, unde a cântat piesa celor de la Queen, „Don’t stop me now”. A trecut fără probleme prin trei etape. „Aștept telefonul de confirmare pentru cea de-a patra etapă. Dacă trec de ea, intru în showul televizat. Scopul meu inițial în acest proiect a fost unul documentaristic, iar filmul aventurii o să îl postez pe internet, în curând”, a dezvăluit Dan.

Recunoscut la coadă

Surpriza mare pentru artistul din România a fost că, în timp ce aștepta la rând să intre la audiții, a fost recunoscut de conaționali. „Erau câțiva români care își doreau să participe la X Factor. M-au recunoscut și au venit să-și facă poze cu mine”, a povestit solistul trupei „Spitalul de Urgență”. Helciug spune că a fost primit cu căldură de englezi, care i-au apreciat vocea, și că s-a înțeles foarte bine cu producătorul executiv al show-ului.

Vine din țara iubită de Prințul Charles

Nu am am avut parte de niciun feedback negativ din partea lor, ba mai mult, au fost extrem de surprinși și de încântați când le-am spus (producătorilor showului) că vin dintr-o țară mult iubită de prințul Charles (domnul are o reședință de… țară la noi). În ceea ce privește o comparație cu show-ul din România, „nivelul concursului este același din punct de vedere al conținutului, însă diferența o face uriașa expunere publică combinată cu o infrastructură ultra profesionistă și un showbiz serios (producătorii lor fac parte din elită showbizului internațional/ producătorii muzicali sunt masteranzi în artă muzicală)”. „Există o reală căutare de talente muzicale la X-Factor UK. Sistemul de valori este încă sănătos acolo, chiar dacă mai răzbat și indivizi cel puțin… ciudați (cei păstrați pentru a «distra» un anumit segment de public)”, adaugă artistul.

Dan Helcig a avut parte și de o colaborare. „Sunt în discuții cu un producător britanic însă e prea devreme ca să vă ofer detalii”. În țară, artistul a primit multe telefoane de la prieteni și colegi care i-au urat succes.