Evenimentul Zilei > Economie > România va beneficia de un ÎMPRUMUT de 500 de milioane de euro, de la BANCA MONDIALĂ
România va beneficia de un  ÎMPRUMUT de 500 de milioane de euro, de la BANCA MONDIALĂ

România va beneficia de un ÎMPRUMUT de 500 de milioane de euro, de la BANCA MONDIALĂ

Iar împrumutăm bani! România va beneficia de 500 de milioane de euro de la Banca Mondială pentru eficientizarea finanțelor publice și reformarea anumitor instituții în vederea susținerii unei creșteri economice sustenabile și îmbunătățirii standardelor de viață, a anunțat, vineri printr-un comunicat, Banca Mondială.

"Consiliul Directorilor Executivi al Băncii Mondiale a aprobat astăzi (15 decembrie n.r.) suma de 500 milioane euro (echivalentul a 558,27 milioane de dolari SUA), care va fi acordata României în contul celui de-al doilea împrumut pentru politici de dezvoltare privind eficientizarea finanțelor publice și creșterea economica (DPL)", potrivit comunicatului  Băncii Mondiale.

"Autoritățile din România au demonstrat un angajament susținut pe calea implementării unei agende de reforme care reprezintă nucleul eforturilor de reducere a sărăciei și a excluziunii, și al creării de oportunități mai bune pentru cetățenii României", a declarat Cyril Muller, vicepreședinte al Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrala.

"Acest proces va genera economii semnificative care vor putea fi direcționate spre îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate și care vor reduce discrepanțele existente între România și alte state UE în domeniul sănătății", subliniază Banca Mondială.