Evenimentul Zilei > Social > O nouă tranșă de vaccin Astrazeneca va ajunge joi în România
O nouă tranșă de vaccin Astrazeneca va ajunge joi în România

O nouă tranșă de vaccin Astrazeneca va ajunge joi în România

România va primi joi o nouă tranșă de vaccin AstraZeneca. Tranșa va ajunge la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” și conține 163.000 de doze.

O nouă tranșă de vaccin Astrazeneca – 163.000 doze – va ajunge joi în România pe cale terestră

O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca – 163.200 de doze – va ajunge joi la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

„Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul naţional de stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului ‘Cantacuzino’ este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman”, a precizat Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil în UE

Urmare a primirii autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’ poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuţie în lanţul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

CNCAV reaminteşte că Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat, la 29 ianuarie, acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca.

Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene.

Scăderea cazurilor de infectări cu COVID-19 în România este atribuită avansării campaniei de vaccinare începută în decembrie 2020 la nivel național. Andrei Baciu, secretar de stat al Ministerului Sănătății, a declarat că vaccinul anti-COVID-19 și-a demonstrat eficiența și siguranța. De asemenea, peste 90% din personalul medical din România a fost vaccinat împotriva COVID-19 și cu cea de-a doua doză.