Strategia UE de combatere a noilor variante: teste ad - hoc și vaccinuri mai rapide

Strategia UE de combatere a noilor variante: teste ad - hoc și vaccinuri mai rapide

RAINEWS. Strategia împotriva vaiantelor coronavirusului se numește HERA și va deveni noua agenție a UE pentru situații de urgență sanitară (Health Emergency and Response Authority).

Pentru a contracara cât mai curând noile variante ale Covid-19, Comisia UE a dezvoltat o strategie bazată pe trei priorități:

-dezvoltarea de noi teste „ad hoc” și consolidarea secvențierii genomului, pentru care vor fi alocate fonduri UE de cel puțin 75 de milioane de euro,

-accelerarea procesului de autorizare a vaccinurilor și consolidarea producției acestora, atât prin monitorizarea atentă a activității companiilor farmaceutice, pentru a le ajuta și pentru a rezolva obstacolele, cât și prin dezvoltarea unui mecanism voluntar de acordare a licențelor pentru a facilita transferul de tehnologie și, prin urmare, a extinde producția și în alte locații.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consolidarea secvențierii

În detaliu, planul intenționează să ajute țările să-şi dezvolte capacitatea de a detecta variante prin secvențierea a cel puțin 5% din eșantioanele pozitive. Celor peste 75 de milioane de euro pe care UE îi va aloca acestui obiectiv li se vor adăuga 150 de milioane din fondul Horizon pentru cercetare și schimb de date. Șaisprezece țări europene, împreună cu alte cinci țări non-europene, inclusiv Israel și Elveția, vor crea o rețea pentru studii clinice, pentru a facilita cooperarea și schimbul de informații cu privire la terapii și vaccinuri și pentru a extinde domeniul de aplicare al studiului la copii și adolescenţi, aflaţi astăzi, în general, în afara studiilor clinice private.

Reducerea timpilor de autorizare

Din punctul de vedere al reglementărilor privind vaccinarea, scopul este scurtarea timpului. Pe lângă accelerarea procedurii de autorizare, obiectivul este cel de a facilita certificarea noilor centre de producţie a vaccinurilor și se studiază o nouă categorie de autorizații de urgență la nivelul UE, cu responsabilitate partajată între statele membre.

În cele din urmă, pentru a crește aprovizionarea, se planifica încheierea în avans a noi acorduri de cumpărare, cu scopul de a ajuta crearea de noi vaccinuri care să poată fi folosite în interiorul și în afara UE, dezvoltarea unui mecanism voluntar de licențe, pentru a facilita transferul de tehnologie și pentru a crește capacitatea de producție a UE cu proiectul ”Eu fab”, o rețea care asigură capacitatea de producție a vaccinurilor și medicamentelor la nivel european. (Rador)

https://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/Strategia-Ue-anti-varianti-test-ad-hoc-e-vaccini-piu-rapidi-afb549d6-6688-4314-9f67-5b95ed66e03f.html?refresh_