România, studiu de ultimă oră. Câți oameni sunt imuni la Coronavirus? Cifre amețitoare

România, studiu de ultimă oră. Câți oameni sunt imuni la Coronavirus? Cifre amețitoare

Un studiu de realizat de MedLife arată că foarte mulți oameni din România s-au imunizat natural pe Covid-19.

Reprezentanții MedLife au anunțat deja finalizarea unui studiu ce are ca obiect principal identificarea persoanelor care s-au imunizat în mod natural în urma focarelor de Coronavirus izbucnite în municipiul Suceava.

Municipiul Suceava a fost una dintre cele mai afectate zone de virusul chinezesc din România, cei mai mulți bolnavi provenind din această zonă. Având în vedere aceste circumstanțe, studiul s-a concentrat doar asupra acestei zone din țară.

Studiul a urmărit măsurarea ratei de imunizare la infecția cu noul coronavirus și, implicit, măsurarea riscului de infectare, ca urmare a relaxării restricțiilor anunțate de către autorități.

Rezultatele finale arată că rata de imunizare față de SARS CoV 2 în rândul sucevenilor este de 20%, respectiv aproximativ 16.500 de persoane au dezvoltat anticorpi specifici.

Vârsta a jucat un rol extrem de important în determinarea ratei de imunizare, întrucât cele mai expuse persoane la Coronavirus au avut între 45 și 54 de ani, în rândul cărora, doar la 29% dintre ei s-au descoperit anticorpi.

La polul opus se regăsesc tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani pentru care nivelul de imunizare naturală este de 3 ori mai mic.

În ceea ce privește rata de infectare, studiul arată că din cei 512 suceveni testați 3,7% au fost confirmați pozitiv pentru noul coronavirus, aceștia fiind comunicați către DSP conform protocoalelor în vigoare.

Un lucru foarte interesant descoperit în timpul studiului este că în aceste momente, aproape 3000 de suceveni sunt purtători ai virusului.

Potrivit reprezentanților MedLife, rezultatul este interesant deoarece arată un tablou clinic mult diferit față de cel descris în studiile publicate în prima lună a pandemiei.

„Am mers în epicentrul epidemiei din România, Suceava, care conduce de departe topul cu cel mai mare număr de îmbolnăviri, atât în valoare absolută, cât și la mia de locuitori.

Conform rezultatelor studiului aproape 4%, respectiv peste 3000 de locuitori ai municipiului Suceava ar putea fi purtători ai virusului. Totuși, este de remarcat faptul că, marea majoritate a celor cu PCR pozitiv aveau un titru relevant de anticorpi deci este posibil să fi avut doar urme de ARN ale virusului și să nu mai fie contagioși.

O concluzie surprinzătoare!