Evenimentul Zilei > Social > România riscă să ajungă la mai puțin de 10 milioane de locuitori. Dan Voiculescu, apel pentru rezolvarea crizei demografice
România riscă să ajungă la mai puțin de 10 milioane de locuitori. Dan Voiculescu, apel pentru rezolvarea crizei demografice

România riscă să ajungă la mai puțin de 10 milioane de locuitori. Dan Voiculescu, apel pentru rezolvarea crizei demografice

România are nevoie de o strategie națională, pentru a combate eficient criza demografică, altfel existând riscul ca până în 2030 populația țării să scadă sub 10 milioane de locuitori.

Profesorul Dan Voiculescu arată că populația României a scăzut în ultimele decenii cu aproape 30%, exodul cel mai important fiind între anii 2005 și 2014.

„Scăderea este alarmantă. Populația României a scăzut cu aproape 30%, iar cea mai mare parte a acestei prăbușiri s-a înregistrat în perioada 2005-2014 – mandatele Băsescu! Cu un președinte care invita profesorii și medicii să plece din țară și instiga la tăieri neconstituționale de pensii și salarii, țara noastră a ajuns pe locul doi în topul mondial al “exodului”, după Siria, stat măcinat de razboi civil”, scrie Dan Voiculescu într-o postare pe blogul personal.

Elaborarea unei strategii naționale pentru a inversa tendințele demografice actuale este esențială pentru România, mai spune Dan Voiculescu.

„Pentru a evita să “coboare” sub 10 milioane de locuitori până în 2030, consider că România are nevoie, mai mult decât oricând, de o strategie națională care să conducă la inversarea tendinței demografice actuale.

Scopul final: dublarea populației actuale a României în următorii 30 de ani, atât prin încurajarea sistematică și cu măsuri concrete a “repatrierii” diasporei, cât și prin stimularea natalității și combaterea eficientă a mortalității infantile”, afirmă Dan Voiculescu.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: