România rămâne fără iarnă și zăpadă. „20 de grade săptămâna viitoare”

Ninsoare. Sursa foto: Agerpres

Florinela Georgescu, director în Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a anunțat cum va fi vremea săptămâna viitoare, dar și care sunt tendințele pe termen lung pentru România. Iar veștile nu sunt deloc bune, dimpotrivă!

Florinela Georgescu, director în Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a declarat că iarna nu își va face simțită prezența în România și că valorile termice vor fi mai ridicate ca primăvara. Mai mult, ea a anunțat că maximele vor ajunge la 20 de grade.

„Într-adevăr, de mâine (sâmbătă - n.r.) chiar încet-încet, temperaturile vor începe să crească, dar încălzirea cea mai pronunțată va fi săptămâna viitoare. De marți până joi inclusiv, așteptăm maxime mai apropiate de ce ar trebui să avem la începutul primăverii, nu la jumătatea lunii ianuarie. Maximele despre care vorbesc se vor încadra, probabil, marți între 7 și 17 grade, miercuri și joi între 11 și 20 de grade pe partea de sud a țării.

De așteptat și la București maxime, miercuri și joi, în jurul a 19 grade, temperaturi cu mult mai ridicate decât ce ar trebui să avem în această perioadă. De altfel, nopțile din săptămâna viitoare vor avea și ele temperaturi foarte ridicate, care ar trebui să fie, de fapt, maximele acestei perioade. Deci, o vreme deosebit de caldă”, a spus Florinela Georgescu.

Sursa: Arhiva EVZ

În ce priveşte precipitaţiile, „într-adevăr, au fost zone în care cantitățile de apă au depășit și 50 de litri pe metrul pătrat în ultimele zile, o ploaie binevenită. Şi la munte, stratul depus a fost și el mult așteptat, dar sigur că în situația aceasta cu încălzirea, este foarte posibil să plouă”, mai spus meteorologul.

Când vine iarna în România

Meteorologul a mai declarat că și la munte vor fi temperaturi extrem de ridicate, dar că vremea s-ar putea schimba din februarie.

„Şi în zona montană în săptămâna viitoare așteptăm ploi în acele zile cu vremea foarte caldă, mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale, dar, totuși, nu trebuie să considerăm că iarna s-a încheiat.

Suntem abia la mijlocul lui ianuarie, mai urmează și luna februarie, o lună care poate să mai aducă fenomene de iarnă, deci trebuie să urmărim toată evoluția în zilele viitoare, pentru că după valul acesta de căldură așteptăm ca la sfârșitul săptămânii viitoare temperaturile să scadă din nou”, a precizat Florinela Georgescu, director în Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).