Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PSD ne-a demonstrat deja cum va arăta România cînd Victor Ponta va ajunge Preşedinte

Autor: | | 109 Comentarii | 4489 Vizualizari

Aşteptat pentru a vedea dacă şeful Statului se va afirma ca purtător de cuvînt al unei persoane particulare, Elena Udrea, interviul lui Traian Băsescu din seara zilei de 20 august 2014, de la B1 tv, n-a fost văzut ca un moment de declaraţii neobişnuite, dat fiind că elogiul adus Elenei Udrea era previzibil.

Şi nu de azi, de ieri, ci mai demult, din 2004.

Şi totuşi, revenind asupra acestui interviu după experienţa zilei de joi, 28 august 2014, cînd Guvernul Victor Ponta a adoptat Ordonanţa de urgenţă prin care se suspendă democraţia pentru un timp, timp necesar Grupului Infracţional Organizat numit PSD să fure Opoziţiei primarii ceruţi de biruinţa în alegerile prezidenţiale, ne vom da seama că Traian Băsescu a avut o Declaraţie nu numai ieşită din comun, dar şi istorică.

De ceva vreme, mai ales în acest ultim an de mandat prezidenţial, Traian Băsescu a susţinut că victoriile înregistrate în deceniul de bătălie pentru statul de drept sunt ireversibile.

Instituţiile – rostea domnia sa, cînd avea prilejul – sînt puternice în independenţa lor.

De aceea, ele vor rezista tăvălugului orb al PSD, partid eminamente reacţionar, rămas în esenţa sa prin spermatozoidul neocomunist din care s-a născut, antidemocratic, anti stat de drept.

Noi am contrazis pe cît am putut aceste aserţiuni atît de optimiste încît frizau duioşia, afirmînd că nimic în România nu-i ireversibil cînd e vorba de implementarea unor standarde care contrazic nevoia autohtonă de acceptare vegetală a vieţii, cînd e vorba de modernizarea societăţii, văzută ca primejdioasă de oligarhii postdecembrişti, îmbogăţiţi tocmai prin absenţa statului de drept.

Pe măsură ce Puterea PSD-istă se încoţopenea, după cum îi e felul, instituţiile statului de drept, conduse de personaje miluite cu un post, ca să nu moară de foame sau de mediocritate, clacau pe rînd, manifestîndu-se ca fete-n casă ale lui Victor Ponta şi găştii lui de golănaşi:

CNA, Avocatul Poporului, TVR, BNR, INS, ba chiar şi Institutul Meteorologic, gata să dea timpul probabil după cum simte nevoia să se scarpine în somn Liviu Dragnea.

Traian Băsescu o ţinea langa cu încrederea în instituţiile statului de drept.

Poziţia sa era explicabilă atît în în plan personal, cît şi în plan politic.

În plan personal, prin nevoia de a-şi apăra mandatul de 10 ani ca unul în care statul de drept s-a întărit.

În plan politic, prin nevoia bărbatului de stat de a păstra încrederea românilor în instituţiile democratice.

Noi însă am criticat această supralicitare a lui Traian Băsescu arătînd că ea micşorează starea de veghe, vitală sub regimul PSD-ist, definit esenţial prin banditismul celui care profită de absenţa veghii, că ea îi face pe mulţi oameni cinstiţi să se culce pe o ureche, zicîndu-şi că în România membră a UE PSD nu-şi mai poate permite orice.

Miercuri, 20 august 2014, Traian Băsescu a renunţat în chip spectaculos la optimismul primejdios în privinţa statului de drept, acceptînd că România se poate întoarce la vremurile FS-iste cît ai clipi:

„Realizator: Dar, indiferent de cine câştigă alegerile prezidenţiale, credeţi că există vreun pericol, ca România să facă nişte paşi înapoi, în ceea ce priveşte statul de drept, independenţa justiţiei? Pentru că au fost nişte semnale de alarmă foarte mari: suspendarea dumneavoastră din 2012, nu mai vorbesc de povestea din 2007, marţea neagră. Nişte momente în care ne-am dat seama că lucrurile, deşi păreau pe o traiectorie normală, spre tot ceea ce înseamnă stat democratic în adevăratul sens al cuvântului, s-ar putea să fim întorşi înapoi de astfel de gesturi.

BREAKING NEWS! Radu Mazare, scapa de AREST si NU mai ajunge in Romania? ANUNT BOMBA la escala de la Paris!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI