Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. După Traian Băsescu, Robert Turcescu aplică o lovitură strașnică serviciilor noastre secrete!

Ion Cristoiu
Autor: | | 146 Comentarii | 9800 Vizualizari

Despre întîmplările de duminică, 21 septembrie 2014, lesne de reunit sub formula Spovedania lui Robert Turcescu, am scris chiar duminică seara, pe cristoiublog.ro. Cele 10.000 de accesări dau seama de interesul stîrnit de acest moment în rîndul opiniei publice autohtone, care, între noi fie vorba, nu duce lipsă de lovituri de teatru. Acest număr mă scuteşte de reluarea argumentelor mele de duminică seara în sprijinul a două teze: 1. Robert Turcescu n-a fost şi nu este ofiţer acoperit. 2. Robert Turcescu face un joc de gazetar, pentru a da o lovitură de presă.

Evoluţia evenimentelor n-a confirmat, dar nici n-a infirmat cele două teze ale subsemnatului, scrise la cald, sub puterea celor citite şi văzute.

Pînă la ivirea unor fapte concrete, menite a infirma sau confirma ipotezele, încerc să atrag atenţia asupra unor aspecte ale momentului Robert Turcescu pe care le pot considera sigure:

1. Documentele reproduse de Robert Turcescu pentru a dovedi c-a fost sau că este ofiţer acoperit nu sînt false pur şi simplu. Sunt ostenttativ false. Robert Turcescu putea fabrica o legitimaţie de ofiţer acoperit şi s-o prezinte ca fiind a sa.

Mai mult ca sigur, românii, puţin iniţiaţi în măruntaiele serviciilor secrete ar fi crezut-o adevărată. Robert Turcescu a prezentat documente a căror falsitate sare în ochi şi românului simplu:

a) CNP-ul e trecut greşit.

b) Livretul militar e cel dat de Gabriel Oprea în cadrul operaţiunii numite Răsplătirea jurnaliştilor şi politicienilor care au făcut ceva pentru buna imagine a Armatei, şi nu un livret de rezervist.

Aşa se explică prezenţa fotografiei lui Robert Turcescu din ultimii ani şi nu din tinereţe, imposibilă pe un livret, deoarece Robert Turcescu n-a făcut Armata.

Poza de acum ţine şi de elementele ostentativ false.

c) Chitanţele reproduse stîrnesc rîsul prin raportare la ipoteza de ofiţer acoperit. Vi-l imaginaţi pe Robert Turcescu, vedetă tv, mergînd la casieria unei unităţi militare ca să-şi ridice retribuţia?

Ca să nu mai spun că un ofiţer acoperit precum Robert Turcescu ar fi lucrat pe gratis pentru serviciu, cîştigînd suficient ca gazetar.

Ipoteză:

Aceste documente au fost prezentate ostentativ false pentru ca, la finele operaţiunii, Robert Turcescu să poată dovedi telespectatorilor şi cititorilor că de la început a regizat totul.

2) Documentele, chiar false, trimit la DIA, Serviciul Secret al Armatei.

Dacă Robert Turcescu e ofiţer acoperit, el nu e ofiţer DIA, ci ofiţer al unui serviciu care are interesul să compromită DIA.

În limbajul serviciilor secrete asta se numeşte bruierea pistelor.

3) Robert Turcescu a făcut mult literatură, atît în textul de pe blog, cît şi în intervenţia la tv.

Cel mai grav lucru din exagerările sale se referă la uriaşa disproporţie dintre ceea ce pretinde el c-a fost şi căirea lui pentru această postură. Cine-l ascultă rămîne convins că Robert Turcescu a pus la cale ca ofițer acoperit asasinate şi a aruncat în aer autobuze cu copii, aşa de mult se căia în spovedania sa.

O clipă am crezut, văzînd cum îşi cere iertare pînă la pămînt, cum, invocă pe Dumnezeu, că e cel care a tras cu racheta în avionul malaezian de deasupra Ucrainei!

Ce a facut Olguta Vasilescu in MIEZ de noapte! A fost surprinsa ASA! Foto de ULTIMA ORA

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI