Evenimentul Zilei > Vremea > România, lovită de un ciclon de proporții. Urmează ploi abundente și temperaturi scăzute
România, lovită de un ciclon de proporții. Urmează ploi abundente și temperaturi scăzute

România, lovită de un ciclon de proporții. Urmează ploi abundente și temperaturi scăzute

Meteorologii atenționează că România va fi lovită în zilele următoare de un ciclon mediteranean care va aduce precipitații abundente, dar şi temperaturi scăzute. Vremea rămâne în continuare neobișnuit de rece pentru această perioadă a anului.

Vremea se va schimba radical în următoarea perioadă. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că ciclonul mediteranean va aduce precipitații abundente. În centrul țării, în sud şi în sud-est plouă pe arii extinse, iar la munte se anunţă ninsori şi lapoviţă.

Marţi, 12 octombrie, se mai răceşte faţă de zilele anterioare

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), la altitudini mai mici o să cadă lapoviţă, în zonele înalte va ninge, iar vântul se menţine activ pe creste. În ţară, valorile termice, în special din timpul zilei, vor caracteriza o vreme deosebit de rece în majoritatea zonelor ţării. Înnorările vor fi persistente mai ales în sudul, centrul şi estul ţării unde va ploua pe arii relativ extinse. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros şi va ploua local, mai ales ziua.

La munte, pe creste va ninge, iar la altitudini mai joase vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în est şi în sud-est şi doar izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade.

În Bucureşti, valorile termice, în special cele diurne, vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de rece. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 8…9 grade. Înnorările vor fi persistente şi temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat.

Miercuri, 13 octombrie, rămâne la fel de frig

Meteorologii anunţă că în toată ţara vremea va fi în continuare deosebit de rece. Cerul va fi noros în centrul, estul şi sud-estul ţării unde local va ploua. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi va ploua pe arii restrânse, mai ales ziua. La munte, pe creste va ninge, iar la altitudini mai joase vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 16 grade, iar cele minime între -1 şi 9 grade.

În Bucureşti, vremea se va menţine deosebit de rece; temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade. Înnorările vor persista mai ales ziua şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: