Paula şi Ovi s-au calificat în finala Eurovision 2010

Paula şi Ovi s-au calificat în finala Eurovision 2010

Reprezentanţii României la concursul Eurovision 2010 au intrat în finala care se va disputa, sâmbătă, la Oslo. Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu au fost îndelung aplaudaţi după prestaţia pe scena din Norvegia, gazda Eurovision 2010.

Artiştii din România vor concura în finala Eurovision 2010 alături de ceilalţi calificaţi aseară:

  • Georgia
  • Ucraina
  • Turcia
  • Israel
  • Irlanda
  • Cipru
  • Azerbaijan
  • Armenia
  • Danemarca

Lor li se vor adăuga şi cei zece finalişti ai primei semifinale Eurovision, care s-a desfăşurat în urmă cu două zile. În finală s-au calificat reprezentanţii ai 20 de ţări. Dintre cei 17 concurenţi ai fiecărei semifinală, au fost aleşi zece. Celor 20 li se vor alătura în finala Eurovison 2010 alte cinci ţări: Norvegia, ţara gazdă, şi Spania, Germania, Marea Britanie şi Franţa - ţările cu cea mai mare contribuţie la Eurovision. A doua semifinală Eurovision 2010, mai strânsă Cea de-a doua seară a Eurovision 2010 s-a anunţat încă de la început una de valoare, comparativ cu prima semifinală, iar bănuielile au fost confirmate de prestaţiile concurenţilor. Mai lipsiţi de emoţii decât la preselecţia naţională, Paula şi Ovi s-au jucat cu focul, timp de trei minute, încheindu-şi prestaţia în aplauzele furtunoase ale spectatorilor.

Un spectacol frumos a făcut şi reprezentanta Ucrainei, Alyosha, precum şi pe solista Azerbaijanului, Safura, una dintre favoritele competiţiei. Melodia ei ”Drip Drop”, care, deşi nu se pliază pe tiparul  melodic al Eurovision, este rezultatul colaborării cu unul dintre cei mai experimentaţi producători, acelaşi care lucrează şi cu Beyonce. Ludicul nu a lipsit nici în cea de-a doua semifinală a Eurovision, unde Olanda s-a "jucat", dar nu a prins un loc în primele 10. România a intrat în cea de-a doua semifinală a prestigiosului concurs, alături de alţi 16 contracandidaţi: Lituania, Armenia, Israel, Danemarca, Elveţia, Suedia, Azerbaijan, Ucraina, Olanda, România, Slovenia, Irlanda, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Georgia şi Turcia. La casele de pariuri, echipa din România este creditată cu şanse bune de a ajunge în finala Eurovision 2010, chiar dacă nu este văzută ca favorită pentru 29 mai, în timp ce Arzerbaijanul este cotat ca al doilea favorit al semifinalei, după Danemarca.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă, în semifinală, site-ul de pariuri gamebookers.com plasa România între primele 10 finaliste, pentru finală suntem creditaţi cu un loc în cea de-a doua jumătate a clasamentului. Românii care doresc că îşi susţină favoriţii la Eurovision 2010 pot vota la sunând la numărul de telefon 09000200 sau trimiţând sms cu numărul melodiei, la numărul 1261. Finaliştii sunt desemnaţi, în proporţii egale, de către juriu şi de către public, fiecare având câte 50% din voturi. Primii finalişti la Eurovision Odată cu încheierea primei semifinale am aflat şi numele primelor zece ţări care vor intra, sâmbătă, în finala ediţiei 2010 (a 55-a) a concursului Eurovision. Bosnia Herţegovina, Republica Moldova, Rusia, Grecia, Portugalia, Belarus, Serbia, Belgia, Albania şi Islanda se vor lupta, pe 29 mai, cu finalistele Eurovision 2010 desemnate la finalul acestei seri, pentru marele trofeu.