Evenimentul Zilei > Actualitate > România, în fața unui nou pericol creat de pandemia de coronavirus. Avertismentul specialistului
România, în fața unui nou pericol creat de pandemia de coronavirus. Avertismentul specialistului

România, în fața unui nou pericol creat de pandemia de coronavirus. Avertismentul specialistului

Pandemia de coronavirus își va arăta din nou colții în perioada următoare în România, după cum a avertizat Alexandru Rafila.

Probleme din România legate de pandemia de coronavirus se vor intensifica în perioada următoare. Anunțul a fost făcut de Alexandru Rafila, reprezentantul țării noastre la OMS. În ultimele două săptămâni a fost consemnată o tendință de creștere a infectărilor. În aceste condiții, strategia de acordare a astistenței medicale ar trebui să fie reevaluată, a spus Rafila.

România, din nou în fața unor probleme majore în pandemia de coronavirus

„Este de aproximativ două săptămâni această creștere. Acum e mai evidentă pentru că în secțiile ATI se simte din nou aglomerația. Spitalele de primă linie au cea mai mare din parte din paturi ocupate.

Lucrurile se schimbă și ar trebui regândit sistemul de acordare a asistenței medicale pentru pacienții COVID, care nu ar mai trebui cantonați doar în câteva spitale, pentru că acest lucru împedică accesul altor pacienți care au nevoie de asistență spitalicească în spitalele care sunt în momentul de față COVID”. A afirmat Alexandru Rafila la Digi 24.

Alexandru Rafila, despre pericolul care planează deasupra țării noastre. „Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi”

România este în pericol să înregistreze din nou câte 10.000 de cazuri zilnic. Un număr alarmant de infectări cu coronavirus. „Importantă e viteza de creștere, unde cresc cazurile și care sunt grupele de vârstă cele mai afectate. Mi-e greu să spun acum cât vor crește. Lucrurile s-au schimbat față de anul trecut.

Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi, dacă însă vor fi mai puțin din categoriile vulnerabile, pentru că deja acolo s-a vaccinat, se vaccinează în continuare atunci, dacă persoane mai tinere, mai puțin afectate de boală, se vor infecta, serviciile spitalicești nu vor fi solicitate în aceeași măsură”. Mai consideră Alexandru Rafila.


Vine valul al treilea al pandemiei de coronavirus. Prima țară din UE care este aproape de colaps

Coronavirus în România, 21 februarie 2021. Scădere ușoară a cazurilor de COVID-19