România este în elita hipică mondială. Horia Butuza s-a clasat pe podium la Cupa Națiunilor din Germania

România este în elita hipică mondială. Horia Butuza s-a clasat pe podium la Cupa Națiunilor din Germania

Românul Horia Butuza s-a clasat pe locul unu la ediția din acest an a Cupei Națiunilor din Germania. Competiția este cel mai mare concurs hipic european dedicat juniorilor și tineretului.

Echitația din România revine pe podium în Europa. Tânărul călăreț Horia Butuza s-a clasat pe locul unu pe înălțimea de 125 cm, la cel mai mare concurs de sărituri obstacole adresat juniorilor din Europa care se desfășoară în fiecare an la Hagen în Germania.

Concursul, cunoscut și sub denumirea „Future Champions“, atrage în fiecare an la centrul de excelență Hof Kasselmann, din Hagen, recunoscut la nivel mondial, cei mai buni tineri călăreți din întreaga lume. Anul acesta, 350 de călăreți din 25 de țări, au concurat la cele opt Cupe ale Națiunilor. Alături de campionatele europene și cele naționale, „Future Champions“ este punctul culminant al sezonului pentru mulți călăreți. Numeroși participanți la Jocurile Olimpice sau călăreți de campionat au sărbătorit la Hagen prima lor victorie internațională.

Horia Butuza campion hipism

Horia Butuza campion hipism sursa: EVZ

Echipa de copii a României din care face parte și Horia Butuza s-a clasat pe locul unu la Linz în Austria și pe același loc la Šamorín în Slovacia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sportivul este antrenat de campionul României la sărituri obstacole Constantin Cojocariu.