Evenimentul Zilei > Politica > România a semnat cu Ucraina un acord de colaboare cu privire la domeniul transporturilor militare
România a semnat cu Ucraina un acord de colaboare cu privire la domeniul transporturilor militare

România a semnat cu Ucraina un acord de colaboare cu privire la domeniul transporturilor militare

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit joi la Palatul Victoriei cu Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei pentru încheierea acordului bilateral privind cooperarea în domeniul transporturilor militare, precum şi Acordul cu privire la patrularea în comun la frontiera româno-ucraineană.

Guvernul de la Kiev aduce o nouă şansă pentru accelerarea reformelor interne şi stabilizarea Ucrainei, a afirmat Dacian Cioloş în timpul întâlnirii de lucru avută joi cu preşedintele Ucrainie, Petro Poroşenko, aflat în vizită oficială la noi în ţară.

"În cadrul discuţiilor au fost trecute în revistă stadiul actual al relaţiilor bilaterale, situaţia politică şi de securitate a Ucrainei, precum şi relaţia acesteia cu Uniunea Europeană. Premierul român a arătat că formarea noului guvern de la Kiev reprezintă o nouă şansă pentru accelerarea reformelor interne şi stabilizarea statului vecin. Totodată, premierul Dacian Cioloş l-a asigurat pe preşedintele Poroşenko de sprijinul României, bilateral şi la nivel european, în planul reformelor şi al implementării angajamentelor europene", informează Guvernul, printr-un comunicat.

Preşedintele de la Kiev a prezentat situaţia din Ucraina şi a oferit asigurări în privinţa angajamentului noului guvern de la Kiev de a lua măsurile necesare stabilizării situaţiei politice şi pentru continuarea reformelor, scrie Mediafax.