Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > România a intrat în Faza a II-a a Experimentului COVID
România a intrat în Faza a II-a a Experimentului COVID

România a intrat în Faza a II-a a Experimentului COVID

Meșter, Cârmaciul! Privește cum mână Corabia mândră printre cocoașele valurilor pandemiei!

Toată Europa se chircește, își strânge pânzele, gata să se ascundă iar, pituluș, în porturi, până trece valul doi. Doar România navigheză semeț în larg, fără teamă, trăgând în piept aerul tare al viitorului și pe cetățenii ei.

Nu se mai teme nici de infectări, nici de locurile insuficiente la ATI, nici de sufocarea sistemului sanitar.

Râde în soare de vremurile naive, nu de mult apuse: cum mai tremuram noi încuiați în case, cum bântuiau sirenele lui Vela în miez de noapte pe străzile pustii, cum era totul închis – biserici, cimitire, cârciumi, parcuri – (cu excepția supermarketurilor, bineînțeles) și uitasem cum ne arată părinții și bunicii care nu știau de Skype.

Ehei, acum e altceva: suntem liberi, am început școala, mergem să votăm, Europei îi dăm cu sîc din Isarlîk.

Cum de ne-am redobândit peste noapte legendarul eroism care a făcut istorie la Tapae, Călugăreni, Plevna sau Turgheniev 14? Simplu, am câștigat experiență în lupta cu virusul. Știm cum să-l luăm. Ne-am obișnuit.

Așa ne-a învățat OMS:

„Vom învinge pandemia când ne vom obișnui cu ea”.

Dar ne-am și recunoscut greșeala, pe care restul lumii e gata să o repete: nu folosește la nimic să te ascunzi în case! Virusul trebuie înfruntat! Cu masca pe față, ascultând cu sfințenie indicațiile de la stat, viața poate merge înainte. Chiar dacă nu va mai fi niciodată ca înainte.

Avantajul noii strategii, adoptate cu curaj de România, este că Statul își poate face astfel treaba mai ușor cu Omul. Îl poate folosi mai eficient. Iar Omul își face și el iluzia că e liber.

În plus, eliminăm flagranta discriminare din trecut, în care infectații erau discriminați. Era suficient un test pozitiv și erai aruncat în tagma cetățenilor de mâna a doua.

Astăzi, lucrurile s-au schimbat radical: toți cetățenii sunt egali. Ba, dacă e să fim drepți, suspecții de COVID sunt discriminați pozitiv, fiind mai egali decât restul, după cum frumos explica ministrul Tătaru mersul la urne:

„Ţin să menţionez situaţii deosebite, în care alegătorul vine şi prezintă la triajul epidemiologic temperatură peste 37,3. El este prioritar şi va merge către o urnă şi cabină de vot dedicată. Se alege una din urne şi va deveni din acel moment urnă şi cabină de vot dedicată, pentru cei care prezintă simptome sau febră.”

Covid Lives Matter. Votul te va elibera.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: