Romancele, tratate cu tesuturi artificiale

Romancele, tratate cu tesuturi artificiale

In premiera in Romania, sase femei sunt operate astazi printr-o metoda revolutionara chiar de medicul german care a pus-o la punct.

Metoda Petros/Goeschen, prezentata pentru prima data in tara noastra presupune inlocuirea cu tesuturi artificiale a sistemelor care sustin aparatul genital si urinar.

Procedura se recomanda pentru tratarea incontinentei urinare (pierderi de urina) si a prolapsului uterovaginal. Unul dintre inventatorii acestei tehnici,  medicul german Klaus Goeschen, va fi cel care va realiza operatiile la noi, asistat de o echipa de chirurgi romani.

30 de medici de la clinici de urologie si ginecologie vor asista la operatii, dupa ce in prealabil vor urma un scurt curs de initiere. Interventiile chirugicale vor fi transmise in direct pe site-ul Spitalului Euroclinic, intre orele 10.00 dimineata si 18.00, cu o pauza intre 13.00 si 14.00.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tehnica "restaureaza" aparatul genital

Prolapsul uterovaginal inseamna, de fapt, deplasarea uterului si a vaginului din pozitiile lor fixe, ca urmare a slabirii mijloacelor prin care sunt fixate. Urmarea: pierderi necontrolate de urina la ridicarea in picioare sau la tuse, sentimentul constant de umezeala, de greutate in vagin sau durere in timpul actului sexual.

"Tehnica Petros/Goeschen incearca sa restaureze sistemele de sustinere a aparatului genital si a celui urinar. Procedeul este usor de reprodus si invatat", a spus doctorul Petre Bratila, unul dintre medicii care va realiza operatiile alaturi de specialistul neamt.

Noul procedeu de tratare a prolapsului uterovaginal se realizeaza cu ajutorul unor instrumente speciale refolosibile. "Cu aceste instrumente plasam niste tesuturi artificiale (n.r. - create in prealabil) care refac mijloacele de fixare naturale", a explicat coinventatorul tehnicii, profesorul Klaus Goeschen.

Acesta a mai adaugat ca procedura este mai putin traumatizanta decat operatiile obisnuite, deoarece taieturile sunt mai mici (doar la nivelul vaginului) si se pierde mai putin sange.

Fata de interventia chirurgicala laparoscopica (cu pericol mare de recidiva), noua metoda are o reusita de aproximativ 80a. Intre 500 si 1.800 de euro operatia

Atat in Romania, cat si in Europa, una din trei femei sufera de incontinenta urinara si prolaps uterovaginal. Pana acum, la noi tratamentul recomandat includea terapii ortopedice si interventii chirurgicale laparoscopice.

Noul procedeu de tratare a prolapsului uterovaginal va costa in spitalele din Romania de la 500 pana la 1.800 de euro, in functie de complexitatea cazului. Interventia chirurgicala dureaza intre o jumatate de ora si doua ore, in multe cazuri fiind necesara doar spitalizare de o zi.