Evenimentul Zilei > Politica > Roman (PNL): Alianța toxică PSD–ALDE a mai furat o jumătate de miliard de la bugetele autorităților locale
Roman (PNL): Alianța toxică PSD–ALDE a mai furat o jumătate de miliard de la bugetele autorităților locale

Roman (PNL): Alianța toxică PSD–ALDE a mai furat o jumătate de miliard de la bugetele autorităților locale

Vicepreședintele PNL, Florin Roman, a declarat, miercuri, că „alianța toxică PSD-ALDE” a mai dat o lovitură Consiliilor locale și județene, prin adoptarea în Parlament a OUG 90/2017, prin care președinții de CJ și primarii sunt obligați să taie 10% din banii pentru investițiile în drumuri județene sau în rețeaua de apă și canalizare și să îi transfere către partea de protecție socială.

„ În urma deciziei de ieri a Parlamentului, a adoptării  Ordonanței 90, am observat că alianța toxică PSD-ALDE a mai furat o jumătate de miliard de la bugetele autorităților locale, primării și consilii județene. Practic, obligă președinții de CJ și primarii să taie 10% din banii pentru investiții și să îi transfere către partea de protecție socială.

Din calculul făcut de specialiști ai Asociațiilor profesionale, vorbim de o jumătate de miliard de euro, bani care, vă repet, nu se vor mai duce în investiții de apă, canalizare, drumuri județene, ci vor merge pe partea de protecție socială. ”, a declarat Florin Roman, la Parlament.

Mai exact, înainte de adoptarea OUG 90, cheltuielile erau asigurate în proporție de 100% prin transferuri de la bugetul de stat, și că acum PSD-ALDE asigură doar 90% din transferuri, iar autoritățile locale sunt obligate să taie din banii destinați investițiilor locale pentru a compensa deficitul de 10%, care trebuie acoperit pentru protecția socială, potrivit vicepreședintelui PNL.

Pe această cale, PNL socită coaliței PSD-ALDE să renunțe la împărțirea banilor pe unități teritoriale „din pixul președinților de Consilii Județene”.

„Am avut o discuție cu președinții de CJ ai PNL care solicită și colegilor lor din alianța toxică PSD- ALDE să renunțe la împărțirea banilor pe unități teritoriale din pixul președinților de CJ. Acești oameni nu mai vor să împartă acești bani în mod contestabil, așa cum a fost la nivelul județelor, și vor ca acești bani, să fie împărțiți transparent, în baza unei formule stabilite de Ministerul de Finanțe”, a conchis liberalul.